VRUĆE PROLEĆE: Sprema se hibridni rat u Srbiji!

Vruće proleće na Balkanu! Naime, pre nekoliko nedelja je u javnost dospela informacija da je specijalni NATO tim za hibridno ratovanje došao u Crnu Goru. Već tada je bilo planirano da „proširi svoja dejstva na ceo Balkan“.

- Hibridni timovi će imati zadatak da obaraju sajtove koji su proruski orijentisani, isto važi i za društvene mreže, a već je napravljen spisak sajtova koji prema NATO stručnjacima podržavaju Moskvu i oni uskoro neće moći da se otvaraju u Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, Albaniji, a planira se da se isto uradi i u Srbiji. Da se razumemo, u pitanju su u stvari lažni mediji, koji se ne vode u APR-u kao mediji, već se većina vodi kao NVO, a dobijaju donacije iz Moskve. Samo u Crnoj Gori imate 110 takvih portala, a kada se usvoji zakon koji je trenutno u proceduri, oni će svi biti pogašeni - navodi naš dobro obavešteni diplomatski izvor i dodaje:

- Pojedini članovi timova za hibridno ratovanje se trenutno nalaze i u Srbiji i procenjuju situaciju. Da se nešto zaista dešava na Balkanu, potvrdila je i Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) koja je pozvala vlasti u Albaniji da dodatno izmene nacrt zakona o novom sistemu registracije za onlajn medije. Harlem Dezir, predstavnik za slobodu medija OEBS-a, pozvao je albanski parlament da uloži više amandmana na novi zakon, dodajući da će mnogo toga zavisiti i od primene.

- Zakon se ne sme tumačiti kao pravo na cenzuru ili ograničavanje slobode izražavanja - naveo je Dezir.

Izvor: alo.rs
Foto: Pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro