Izvor:
13.11.2016 u 03:14
0

Ministar odbrane Hrvatske klao Srbe? Optužen za masovne zločine prilikom agresije na Republiku Srpsku!

Kao mesta gde su počinjeni najveći pogromi nad Srbima navode se Grahovo, Glamoč, Drvar, Petrovac, Krupa na Uni, a najviše postradalih je bilo u Mrkonjić Gradu

Još jedan hladan tuš za Hrvatsku! MUP RS podneo je krivične prijave sudu BiH protiv 16 generala Hrvatske vojske i HVO za zločine iz septembra i oktobra 1995. Među optuženima su i general Ante Gotovina i aktuelni ministar odbrane Hrvatske Damir Krstičević.

Oni se terete da su kao neposredni rukovodioci vojnih operacija “Maestral” i “Južni potez” odgovorni za ubistvo 1.644 i proterivanje 120.000 srpskih civila i vojnika. Na spisku okrivljenih za zločine počinjene u Mrkonjić Gradu nalaze se generali Tihomir Blaškić, Atif Dudaković, Amel Duraković, Željko Glasinović, Vlado Jurčević, Damir Krstičević, Zoran Marelja, Slobodan Matenda i Ilija Nakić.

Kao mesta gde su počinjeni najveći pogromi nad Srbima navode se Grahovo, Glamoč, Drvar, Petrovac, Krupa na Uni, a najviše postradalih je bilo u Mrkonjić Gradu.

Hrvatski premijer Andrej Plenković poručio je da saradnji sa BiH, povodom navodnih krivičnih prijava protiv 16 generala, treba pristupiti s pažnjom.
– Dok nema optužnica, stvari su na nivou ovakvih pokušaja, koji su se i ranije događali. Razgovaraćemo s vlastima BiH, osigurati zaštitu nacionalnih interesa i spomenutih generala Hrvatske vojske – rekao je on.

Kurir
Foto: Twitter/NeoLifeDubravko

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter