Izvor:
20.12.2019 u 11:11
0

I SLOVENCI U TRCI ZA FOLKSVAGEN Nemci i o Srbiji odlučuju u februaru

Ministar ekonomije Slovenije Zdravko Počivalšek je u poseti sedištu "Folksvagena" u Volfsburgu tokom koje će nemačkom automobilskom gigantu ponuditi saradnju sa slovenačkom auto-industrijom.

– Glavne teme razgovora ministra Počivalšeka s menadžmentom "Folksvagena" biće razvoj električne mobilnosti i prezentacija investicionih prilika za "Folksvagen" u Sloveniji – saopšteno je iz slovenačkog Ministarstva ekonomije i tehnologije, prenosi portal investitor.me.


PROČITAJTE I OVO

UPOZORENJE POLICIJE ZA NOVU GODINU (VIDEO) Pogledajte kakve kazne slede za vatromete i pucanje (VIDEO)

SREĆAN SAM ŠTO SVOJU BUDUĆNOST VIDITE U SRBIJI: Vučić uručio ugovore o radu mladim lekarima! (FOTO, VIDEO)

GRAĐANI U PANICI: Bankomati isključeni zbog napada hakera!

ZA I PROTIV ANTIBIOTIKA Pogledajte savete lekara (VIDEO)


Poseta Počivalšeka gigantu nemačke industrije dolazi u trenutku kada je VW privremeno obustavio planove preseljenja dela svoje proizvodnje iz srednje na jugoistok Evrope, dodaje se u tekstu i podseća da je ministar letos istim povodom obišao i BMW.

Istovremeno, "Jutarnji list" javlja pozivajući se na "odlično obaveštene nemačke medije", da će nemačka kompanija konačnu odluku o tome da li će gradiuti fabriku u Turskoj ili ne doneti u februaru.

– Tako u vodu padaju sve najave hrvatskog ministra privrede Darka Horvata od pre mesec dana da će Hrvatska ući u bitku za izgradnju VW-a u našoj zemlji – navodi "Jutarnji".

Kao najizglednija lokacija nove Folkswvgenove fabrike spominjana je okolina Izmira u Turskoj, ali je kompanija stavila na čekanje tu odluku zbog zategnutih odnosa Nemačke i Turske usled turske vojne intervencije u Siriji.

Pored Izmira, kao kandidati za privlačenje investicije VW-a su pominjani Bugarska, Rumunija i Srbija, podseća se u informaciji. Prednost je, međutim, pripisivana Turskoj zbog veličine tržišta i činjenice da se u regionu na koju navodno cilja Folskvagen već nalaze fabrike drugih automobilskih industrija, pa postoji dovoljan broj kvalifikovanih radnika.

– Ukoliko odustane od nove fabrike u Turskoj, VW bi proizvodnju automobila marke "pasat" i "superb", koji se trenutno sklapaju u češkom gradu Kvasiniju, prebacio najverojatnije u Bratislavu – navodi "Jutarnji".

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter