Izvor:
22.12.2019 u 15:21
0

APOKALIPSA U CRNOJ GORI Na snazi je crveni meteoalarm, Kotor pod vodom, haos na ulicama Tivta, kasne avioni…

Obilne padavine koje su danas pogodile Crnu Goru, dovele su do plavljenja opština Tivat i Kotor.

Poplavljen je put ispred starog grada u Kotoru, a zbog porasta nivoa vode zatvorene su dve ulice u Kalimanju i šetalište u Donjoj Lastvi u Tivtu.

Veliki broj plovila je ugrožen u lučici Kalimanj, saopštila je Opština Tivat.

– Opštinski tim za vanredne situacije odlučio je da u ovim ulicama, uz asistenciju Komunalne policije i Službe zaštite i spašavanja Tivat (SZS), do daljnjeg saobraćaj bude obustavljen a upućen je apel vlasnicima plovila u lučici Kalimanj da se hitno upute u lučicu kako bi započeli ispumpavanje vode, jer je veliki broj plovila već ugrožen. Građani se već odazivaju apelu i u lučici je u toku ispumpavanje vode iz plovila, kazali su iz tivatske opštine.

Prema rečima komandira SZS Zorana Barbića, u slučaju potrebe pripremljene su vreće sa peskom za priobalni deo ukoliko porast plimnog talasa bude značajnije nastavljen.

– Pripadnici SZS, uz asistenciju drugih nadležnih službi i preduzeća, obilaze lokacije kojima prijeti ugrožavanje od porasta nivoa mora. Putni pravac kotorski kružni tok – Radovići Luštica je prohodan za saobraćaj i pod merama je nadzora, navodi se u saopštenju.

U centralnim i južnim predelima Crne Gore danas je na snazi crveni meteoalarm, pa je ovo područje pod snažnim uticajem ciklonske aktivnosti koja je uslovila jako nestabilne vremenske prilike, intenzivnu kišu i jak južni vetar.

Zbog nevremena kasne i letovi Montenegro erlajnsa.

Izvor: Tanjug

Foto: alo.rs/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter