Izvor:
24.12.2019 u 15:14
0

ZAEV POZVAO ALBANSKE STRANKE: Recite kakve imate primedbe na „mali šengen“!

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev rekao je da on kao premijer nema obavezu da konsultuje stranke o koracima koje preduzima u smislu boljih uslova za život građana i pozvao je ujedno albanske stranke u toj zemlji da kažu kakve imaju primedbe na "mali šengen".

Neka kažu stranke Alijansa, BESA, pa čak i DUI, šta im smeta u dogovorima za ''mali šengen'' i spreman sam da kažem zašto su potpisani. Da li su protiv smanjenja carina kako ne bi bilo nervoze i dugih kolona na carinskim prelazima? Da li su protiv otvorenog tržišta radne snage i ukidanja viza u slučaju kada je jedan turist ušao u jednu od zemalja članica ova inicijative, da može takođe da poseti turističke kapacitete u svim zemljama koje su deo inicijative? – pitao je Zaev.

Ranije danas, predstavnici albanskih stranaka u Severnoj Makedoniji, DUI, Alijansa za Albance i BESA rekli su da je inicijativa o "malom šengenu" nemoguća bez učešća Kosova, te da zahtevaju njegovo uključivanje kao uslov za ostvarivanje inicijative, ali istovremeno traže i prisustvo i podršku EU, kao i pokroviteljstvo SAD.

Izvor: Tanjug
Foto: english.republika.mk/Printscreen


OVO MORATE PROČITATI

VELJKO RAŽNATOVIĆ U "DOBRO JUTRO SRBIJO" Ničega se ne plašim! (VIDEO)

BAKA IVANKA ODUVALA STO SVEĆICA! Neobična rođendanska proslava u Domu penzionera

POLA MILIONA VEŠ MAŠINA SU POTENCIJALNE BOMBE! Poznati proizvođač bele tehnike povlači ih sa tržišta

ZAŠTITNIK GRAĐANA NA HAPPY TV Evo šta će biti sa dužnicima Infostana (VIDEO)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter