Izvor:
25.12.2019 u 08:54
0

U NAREDNIH PET GODINA: Turska donira Crnogorcima vojnu opremu od 15 miliona evra!

Tursko Ministarstvo odbrane doniraće Vojsci Crne Gore u narednih pet godina opremu vrednu oko 15,5 miliona evra.

U ambasadi Turske u Podgorici podsećaju da su Turska i Crna Gora potpisale mnoge vojne sporazume, uključujući Okvirni sporazum o saradnji u vojnim poljima za obuku, tehniku i nauku u 2014. i Sporazum o saradnji u oblasti vojne industrije u 2017. godini, prenosi CdM.


OVO MORATE PROČITATI

UŽIVO! DAČIĆ ZA "DOBRO JUTRO SRBIJO"Srbi nikada nisu plaćali povlačenje priznanja Kosova!

TRAGEDIJA U FRANCUSKOJ Udavilo se dvoje dece sa Kosova, majka nije uspela da ih spasi

JOKIĆ OSTAVIO BEZ REČI NOVINARE Ovo nije moj Božić! (VIDEO)

ANA BRNABIĆ: Plate će rasti i u narednim godinama!

DEDA MRAZ DELI POKLONE: Muškarac opljačkao banku, pa bacao novac u vazduh čestitajući Božić!


Sporazum o vojnoj finansijskoj saradnji pruža pomoć u vrednosti od 100.000 miliona turskih lira (oko 15 miliona evra) u modernizaciji Oružanih snaga Crne Gore, a Protokolom o finansijskoj pomoći predviđeno je 3,5 miliona turskih lira (oko 0,5 miliona eura) pomoći za obuku Oružanih snaga Crne Gore. Sredstva će se dodeljivati, ne odjednom, već postepeno, za period 2020-2024 – navode u ambasadi.

Kako su dodali, sporazumi ne predviđaju direktan prenos novca.

Prvo će se na spisku naći vojna oprema koja je potrebna crnogorskom Ministarstvu odbrane. Nakon toga, crnogorski zvaničnici će posetiti turske kompanije za odbrambenu industriju kako bi utvrdili odgovarajuću opremu. Konačno, nabavku ove opreme realizovaće tursko Ministarstvo nacionalne odbrane – kažu u ambasadi.

Izvor: Tanjug
Foto: vijesti.me/Printsreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter