Izvor:
25.12.2019 u 11:07
0

PENDAROVSKI PORUČIO: Nerazumno je odlaganje prevremenih parlamentarnih izbora!

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski smatra da bi bilo nerazumno odlaganje prevremenih parlamentarnih izbora u toj zemlji, zakazanih za 12. april 2020. godine, preneli su makedonski mediji.

Politički lideri u Severnoj Makedoniji krajem oktobra su zakazali održavanje prevremenih parlamentarnih izbora za 12. april, nakon što je EU odložila početak pristupnih pregovora sa tom zemljom.


OVO MORATE PROČITATI

UŽIVO! DAČIĆ ZA "DOBRO JUTRO SRBIJO"Srbi nikada nisu plaćali povlačenje priznanja Kosova!

NIŠ NA NOGAMA, KRENULA POTRAGA Ceo grad traga za Monikom (6)

JOKIĆ OSTAVIO BEZ REČI NOVINARE Ovo nije moj Božić! (VIDEO)

ANA BRNABIĆ: Plate će rasti i u narednim godinama!

SKANDALOZNA BOŽIĆNA ČESTITKA Del Potrova eks-devojka GOLA čestita praznik svim vernicima (GALERIJA)


Izbori su zakazani za proleće kako bi bili ispunjeni zakonski preduslovi o formiranju tehničke, odnosno takozvane Pržinske vlade, čiji mandat traje 100 dana do održavanja izbora.

Na čelu te vlade će biti tehnički premijer iz redova vlasti, dok će ministri policije i administracije biti iz redova opozicije kao garant za sprovođenje fer i poštenih izbora.

Ukoliko se ne odlože izbori, aktuelni premijer bi trebalo da podnese ostavku 3. januara 2020. godine, kada će biti izabrana nova Pržinska vlada na čelu sa tehničkim premijerom i ministrima iz redova opozicije.

Zaev je juče otvorio mogućnost odlaganja izbora zbog, kako je naveo, eventualne potrebe za usvajanjem suštinskih zakona u makedonskom Sobranju.

On je rekao da se protivi odlaganju izbora, ali da je usvajanje nekih zakona u interesu građana.

Iz opozicionog VMRO-DPMNE saopštili su da Zoran Zaev želi da odloži izbore jer se plaši da će na njima izgubiti.

Izvor: Tanjug
Foto: balkaneu.com/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter