Izvor:
26.12.2019 u 11:31
0

BURNO U SKUPŠTINI CRNE GORE Podgorica pod blokadom, opoziciji protiv VELIKOSRPSKE prozivke vlasti (VIDEO)

Sednica crnogorskog parlamenta o Predlogu zakona o slobodi veroispovesti počela je burno, najpre primedbama na policijsku blokadu grada, a najviše nezadovoljstva izazvalo je uvodno izlaganje ministra pravde Zorana Pažina, pominjanjem velikosrpskog nacionalizma.

Sednici prisustvuje i premijer Duško Marković.


Pažin je, name, rekao da smatra "jednako neprihvatljivim vređenja i negiranje crnogorskog državnog identiteta i onda kad se slavi nestanak države u ime velikosrpskog nacionalizma, i onda kad se Njegoš proglašava genocidnim piscemali, ali i onda kada neodgovorni državni službenici grubo uvrede vernike SPC".

Pominjanje velikosrpskog nacionalizma poslanici opozicije su doživeli kao, kako su naveleli, veliku uvredu i izazivanje mržnje.

Reagujući na izlaganje Pažina, Milan Knežević iz opozicionog DF je rekao da smatra da, iako predsedavajući Ivan Brajović ne prepoznaje govor mržnje, Pažin je svojim izlaganjem uvredio oko 80 odsto naroda u Crnoj Gori.

Nebojša Medojević je kazao da se Pažin poneo kao fašista.


PROČITAJTE I OVO

OVO JE SKROVIŠTE MONSTRUMA Malčanski berberin ostavio tragove MUČENJA otete devojčice (FOTO, VIDEO)

GORE DRUŠTVENE MREŽE: Coka fotografijom malog Lazara izazvala lavinu komentara! (FOTO)

HOROSKOP ZA ČETVRTAK: Lavovi, pravilno usmeravajte svoju energiju!

SPORNI ZAKON DANAS PRED POSLANICIMA Đukanović ne odustaje od ODUZIMANJA imovine SPC!

TAKSISTI DOBIJAJU KEŠ Svakom vozaču bespovratna pomoć od 8.000 evra!


– Ministar pravde u uvodnom izlaganju je iskoristio klasični govor mržnje. On je upućujući ovaj govor prema demokratskom klubu… ja se osećam da sam velikosrpski nacionalista koji ugrožava Crnu Goru. Ovo je uvod u fašizam, ministar pravde je postupio kao fašista ovde u Parlamentu – kazao je Medojević.

Branko Radulović je kazao da je doživeo najveću neprijatnost u svom životu i da prezire ovakvu Crnu Goru.

– Doživeo sam jutros najveću neprijatnost u mom životu. Prezirem ovakvu Crnu Goru i ovo nije moja Crna Gora. Sreo sam na mostu njih 40-50, sa jednim nabildovanim šefom kojeg sam pitao kako se zove nije mi smio reći, zajedno sa kordonom policije i automobila. Pa ljudi to se nije moglo doživeti ni kada je Crna Gora bila okupirana od Turaka i Nemaca. Emotivno sam reagovao i očekujem sa zadovoljstvom, jer sam uslovno osuđen da me privedu na razgovor. Kad ti ja dođem na vlast, nećeš nam nositi tu uniformu! – kazao je Radulović.

Slaven Radunović je kazao da se nigde u svetu policija ne ophodi prema poslanicima kao što je to u Crnoj Gori.

– Svuda se dešavaju spontani protesti kada se vlast ovako ophodi prema narodu, ali nigde nije moguće da se policija ophodi prema poslaniku na ovakav način. Svi su morali da idu lavirintima okolo. Policija je svima govorila da ni poslanici ne mogu da prođu – kazao je Radunović.

Miodrag Lekić je kazao da ne želi da diže temperature ali kaže da je doživeo poniženje, jer policajac nije hteo da ga pusti da prođe.

– Ja sam pet minuta razgovarao sa policijom i oni nisu nikako hteli da me puste. Imao sam mogućnost da preplivam reku ali je hladno, decembar je. Današnja rasprava se dešava u ambijentu državnog udara, ne znam da li je to bilo 2016. ali danas jeste. Pitao sam ga kako se zove, kazao je da mu je ime Šljivančanin Zoran, ali nemojte ga kazniti nego razmislite dokle te ovom raspravom doveli Crnu Goru – kazao je Lekić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter