Izvor:
26.12.2019 u 11:46
0

UVEK ZA ODBRANU SRPSTVA Patrijarh blagoslovio lider DF

Patrijarh srpski Irinej blagoslovio je lidere Demokratskog fronta iz Crne Gore da se na svakom mestu i u svakoj prilici bore i ne odustanu od odbrane Srpske Pravoslavne Crkve, saopšteno je iz SPC.

POZIV LIDERA DF ANDRIJE MANDIĆA Ovo nije dobro, uklonite barikade iz Podgorice

Patrijarh je, kako je navedeno u saopštenju SPC, juče 25. decembra u Patrijaršiji u Beogradu primio predsednika Nove srpske demokratije Andriju Mandića i predsednika Demokratske narodne partije Milana Kneževića, koji su ga, kako je ranije preneo crnogorski portal IN4S informisali o dramatičnoj situaciji zbog najavljenog usvajanja Predloga zakona o slobodi veroispovijesti i otimanja imovine jedine kanonski priznate pravoslavne crkve.

Poslanički klub Demokratskog fronta uputio je juče putem Fejsbuka poziv vernicima SPC da se danas okupe ispred Skupštine Crne Gore, pozivajući se na blagoslov patrijarha Irineja kako bi "braniti svoje svetinje pred Skupštinom Crne Gore".

BURNO U SKUPŠTINI CRNE GORE Podgorica pod blokadom, opoziciji protiv VELIKOSRPSKE prozivke vlasti (VIDEO)

Okupoljanje vernika je vlast zabranila i blokirala prilaze parlamentu, a uočio početka sednice, mitropolit Amfilohije uputio je otvoreno pismo državnom vrhu Crne Gore i svim poslanicima, kojim ih pozvao da ne glasaju za Zakon o slobodi veroispovesti, ali pozvao i vernike na mir i bratsku slogu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter