Izvor:
26.12.2019 u 14:05
0

KOVIĆ: Usvajanjem zakona doveo bi se u pitanje opstanak Srba

Član predsedništva pokreta METLA 2020 Miloš Ković, ocenjuje da je vlast Mila Ðukanovića predloženim Zakonom o slobodi veroispovesti predstavlja otvoreno pravno nasilje, i upozorava da bi njegovo usvajanje predstavljalo vrhunac dugogodišnja politika diskriminacije čiji je cilj asimilacija i eliminacije Srba u Crnoj Gori.

Umesto da se sa Srpskom Pravoslavnom Crkvom, kao što je to učinjeno sa drugim crkvama i verskim zajednicama, kako kaže, zaključi ugovor o regulisanju svih pitanja od zajedničkog interesa, Ðukanovićev "srbomrzački režim bezočno poseže za njenom imovinom i ukidanjem verskih sloboda i prava svakog pojedinca na slobodu veroispovesti."

Usvajanjem Zakona o slobodi veroispovesti, čijim odredbama se upravo to čini i ozakonjuje otimačina imovine Srpske Pravoslavne Crkve upisom u imovinu države Crne Gore, dugogodišnja politika diskriminacije u cillu asimilacija i eliminacije Srba u Crnoj Gori, dostiže vrhunac, smatra on.

STIDIM SE OVOG VREMENA I OVOG REGIONA: Vulin o događajima u Podgorici!

Ković dodaje da sistemska diskriminacija Srba i eskalacija brutalnog osporavanja srpskog nacionalnog, jezičkog, kulturnog i verskog identiteta već dugo zahteva energičnu reakciju srpske vlasti u zaštiti interesa Srba u Crnoj Gori i ne može se smatrati mešanjem u unutrašnje stvari Crne Gore.

-Posledica vođenja politike dobrosusedskih odnosa, koju zastupaju predsednik Republike i Vlada Srbije, ne sme, kako je to danas slučaj, da bude pogoršanje položaja do same ugroženosti opstanka srpskog naroda van Srbije-smatra on.

OVO JE REMEK DELO, BIĆE IH JOŠ: Vučić na otvaranju puta u Smederevskoj Palanci! (FOTO, VIDEO)

Izvor: Tanjug
Foto

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter