Izvor:
26.12.2019 u 19:15
0

TENZIJE NA BARIKADAMA Vernici i sveštenici SPC čekaju skupštinu koja još raspravlja

Dok traje rasprava u crnogorskom parlamentu o Predlogu zakona o slobodi veroispovesti, tenzije u gradu, kao i skupštini su podignute, a sveštenici i vernici MPC su i dalje na barikadama.

Kako su preneli novinarima, oni čekaju garancije da će se predloženo rešenje povući iz skupštinske procedure. Crnogorski premijer Duško Marković informisao je ranije parlament o razgovoru sa mitropolitom Amfilohijem, koji je tražio da vlada povuče predloženi zakon o slobodi veroispovesti, ali da dogovor o tome nije postignut.

AMFILOHIJE U VLADI CRNE GORE Nadam se nastavku rasprave o zakonu posle Božića uz učešće Mitropolije

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić izrazio je žaljenje što do dogovora nije došlo i pozvao je građane da izađu na ulice.

U toku dana u crnogorskom parlamentu su se, van sale, mogle čuti različite informacije kada će se glasati o predloženom zakonu.

UDAR NA SRPSKE SVETINJE Ako nam otmu Ostrog, ostaćemo i bez Dečana i Gračanice!

Bilo je najava da će se to dogoditi danas oko 18 časova, kao i da će se glasanje ipak obaviti sutra, a jedan broj poslanika je glasanje dovodio u vezu sa ishodom razgovora mitropolita Amfilohija i premijera Duška Markovića.


PROČITAJTE I OVO

PAO UBICA BIVŠE DEVOJKE U NOVOM SADU Crnogorac (28) uhapšen zbog jezive smrti nasred ulice!

PUCAO U ZEMUNCA, PA GA OPLJAČKAO Pogledajte hapšenje ubice gazde menjačnice (VIDEO)

PROTEST VERNIKA SPC ŠIROM CRNE GORE Blokiran most na Tari i put Berane-Bijelo Polje (FOTO, VIDEO)

DRAMATIČNA POTERA ZA MALČANSKIM BERBERINOM U Glogovcu nijedan novi trag (GALERIJA FOTOGRAFIJA)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter