Izvor:
27.12.2019 u 08:32
0

HAOS U SKUPŠTINI CRNE GORE! Uhapšeno 17 poslanika Demokratskog fronta! (FOTO)

– Sednica se neće održavati dok se obezbeđenje ne obračuna s nama. Stojimo im na raspolaganju i da nas uz upotrebu sile izbace odavde. Mi dobrovoljno odavde nećemo otići. Spremni smo da poginemo za našu crkvu, mi to večeras demonstriramo – rekao je Andrija Mandić.

Svih 17 poslanika opozicionog crnogorskog Demokratskog fronta (DF) uhapšeni su noćas, posle incidenta u Skupštini Crne Gore.

Oni su uhapšeni i stavljeni u dve policijske marice, a podgorički portal Vijesti prenosi da se radi o poslanicima DF-a i da su oni sprovedeni u Centar bezbednosti u Podgorici.

U crnogorskom parlamentu noćas je došlo do incidenta prilikom glasanja o amandmanima DF-a na predloženi Zakon o slobodi veroispovesti ua koji smatraju da je usmeren protiv Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Posle toga, poslanik DF-a Andrija Mandić izjavio je da se sednica o Zakonu o slobodi veroispovesti neće održati dok se obezbeđenje ne obračuna s poslanicima te stranke.

– Sednica se neće održavati dok se obezbeđenje ne obračuna s nama. Stojimo im na raspolaganju i da nas uz upotrebu sile izbace odavde. Mi dobrovoljno odavde nećemo otići. Spremni smo da poginemo za našu crkvu, mi to večeras demonstriramo – rekao je Mandić za Vijesti.

On je kazao da je bilo vremena da se pronađe rešenje, a da je rešenje da se prihvate amandmani Mitropolije crnogorsko-primorske jer će to omogućiti da u Crnoj Gori vladaju harmonija i mir.

Prethodno je Skupština sa 45 glasa za i jednim uzdržanim usvojila u načelu sporni zakon, a potom je usledila rasprava o amandmanima, kada je došlo do incidenta.

Skuptštine Crne Gore ima 80 poslanika.

U sali su prisutni premijer Duško Marković i ministri u vladi Crne Gore.

Izvor: kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter