Izvor:
27.12.2019 u 10:26
0

MILOVCI BAŠ UDARAJU DPS: Incidenti u skupštini kao poslednji trzaj retrogradne politike u Crnoj Gori!

Demokratska partija socijalista Crne Gore ocenila je da su incidenti u parlamentu, koji je rano jutros usvojio Zakon o slobodi veroispovesti, "poslednji trzaji retrogradne politike u Crnoj Gori", navodeći da su institucije, uprkos pokušajima izazivanja destabilizacije, pokazale zrelost i toleranciju i usvojile zakon koji će urediti tu važnu oblast na demokratski način.
OVO JE UBICA KUKAKVICA Pogledajte kako je uhapšen monstrum koji je izbo nevojku nasred ulice
U prvom reagovanju nakon što je zakon usvojen u parlamentu, posle incidenata i privođenja poslanika Demokratskog fronta, DPS Mila Ðukanovića ocenjuje da je ponašanje poslanika DF bilo nasilničko i huligansko i da su izazvali "vandalski incident nezapamćen u crnogorskoj istoriji".

DPS u saopštenju dostavljenom Tanjugu navodi da su oni, pod izgovorom odbrane SPC i interesa srpskog naroda u Crnoj Gori, još jednom prikazali svoje pravo lice, "birajući ucene i nasilje za postizanje ciljeva svoje nazadne politike, u pokušaju da primitivizmom, agresijom, mržnjom i ratničkom retorikom unize crnogorske institucije i blokiraju donošenje Zakona o slobodi veroispovesti".

-Ustvari, zajedno sa SPC u Crnoj Gori, kao mnogo puta do sada, pokazali su se kao istorijski prevaziđeni restlovi retrogradnog, agresivnog velikosrpskog nacionalizma- navodi DPS.

Dodaju da je vladajuća koalicija bila tolerantna i konstruktivna i da su, uprkos pokušajima izazivanja destabilizacije, institucije pokazale zrelost i toleranciju i usvojile zakon koji će na demokratski način urediti važnu oblast.

PLANOVI PRED IZBORE Vučić premijer, Jorgovanka predsednik!

Ucene i pretnje nikad nisu prolazile u Crnoj Gori, navodi DPS i poziva građane da budu spokojni i da ne nasedaju na provokacije "onih koji su vazda bili spremni da na oltar velikosrpskog nacionalizma prinose tuđe žrtve, pokušavajući licemjerno i neuspješno da sebe prikažu kao heroje".

Izvor: Tanjug
Foto: youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter