Izvor:
28.12.2019 u 20:59
0

CRNA GORA NA NOGAMA Policija suzavcem na demonstrante

U više crnogorskih gradova i večeras su održani protesti zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti u parlamentu, a policija je u Beranama upotrebila suzavac kako bi rasterala demonstrante koji su blokirali put, javljaju crnogorski mediji.

Grupa građana okupila se večeras ispred Opštine Berane, odakle je krenula u protestnu šetnju do manastira Đurdevi stupovi, gde se održava moleban.

Mediji navode i da su građani Berana na kratko blokirali magistralni put Berane – Bijelo Polje na saobraćajnom čvorištu na izlazu iz grada, ali da su policijske snage uz upotrebu suzavca sprečile dalju blokadu.

Policija je pre toga odblokirala put Andrijevica – Berane u mestu Crvena prla.

Grupa građana Podgorice prošetala je nakon molebana od hrama Hristovog Vaskrsenja ka zgradi Javnog servisa, gde je na kratko blokirala raskrsnice, zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovijesti u Skupštini.

Policija je pratila okupljene, koji su se kasnije uputili ka centru grada.

Portparol Demokratskog fronta (DF) Marko Kovačević pozvao je okupljene u Nikšiću da sačekaju odluke Episkopskog saveta Crne Gore do sutra i pozvao ih da se mirno raziđu.

Građani su se danas okupili i u Herceg Novom i Pljevljima.

PROČITAJTE I OVO:

MILO POTPISAO: Ranije molbe da to ne uradi nisu urodile plodom!

CRNOGORSKO PITANJE Mandić: Đukanović da vrati zakon Skupštini!

DOBRO UPAMTITE OVOG ČOVEKA! Policajac iz Nikšića dao otkaz jer NEĆE protiv svog NARODA! (FOTO)

Izvor: Tanjug

Foto: YouTube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter