Izvor:
29.12.2019 u 16:05
0

MOLITVA ZA SRPSKE SVETINJE Banjalučani protiv sport zakona u Crnoj Gori

U Republici Srpskoj i danas se održavaju skupovi podrške građanima Crne Gore koji protestuju zbog usvajanja spornog Zakona o slobodi veroispovesti.

Veliki broj građana Banjaluke okupio se danas ispred Hrama Hrista Spasitelja da bi paljenjem sveća i molitvom pružili podršku srpskom narodu u Crnoj Gori koji protestuje zbog usvajanja tog diskriminatorskog Zakona, za koji kritičari smatraju da je usmeren protiv Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Okupljanje u Banjaluci organizovalo je Udruženje građana "Petričevac", koje ocenjuje da je ovaj zakon protiv Srpske pravoslavne crkve i ističe da su prebijanja građana i sveštenika na ulicama crnogorskih gradova dodatno pogoršala situaciju.

Predsednik Udruženja Pavle Knežević poručio je Srbima u Crnoj Gori da ne odustaju i najavio masovnija okupljanja u znak podrške. Građani su se nakon polučasovnog okupljanja i paljenja sveća mirno razišli.

Oko hiljadu vernika danas je ispred hrama Sabora Svetog arhangela Gavrila na Palama održalo miran protestni skup u znak podrške Srbima koji brane svetinje SPC u Crnoj Gori. Organizator skupa Miloš Kovač rekao je novinarima da je reč o "skupu podrške braći i sestrama u Crnoj Gori" koji brane najveće srpske svetinje, među kojima je i manastir Ostrog.

On je rekao da su se vernici spontano okupili ispred Hrama na Palama i da je ovaj skup održan bez ikakvih političkih obeležja. U Trebinju je najavljeno protestno okupljanje na Trgu slobode od 19 časova. Prethodno će biti održan moleban u Sabornom hramu preobraženja Gospodnjeg.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter