Izvor:
17.11.2016 u 17:14
0

Sarajevska inkvizicija: Počela saslušanja Srba, zbog izlaska na referendum o danu Republike Srpske!

Bez obzira na garancije zamenika ministra odbrane BiH Borisa Jerinića, od danas počinju saslušanja vojnika Oružanih snaga BiH, koji su izašli na referendum o Danu Republike Srpske.

Prvi pred Vojno-disciplinskim većem Oružanih snaga BiH u kasarni u Rajlovcu, naći će se Nenad Pavić, poručnik oružanih snaga Bosne i Hercegovine jer je fotografisan kako se u uniformi izjašnjava na referendumu.

Njegov advokat, Milan Petković, očekuje da Pavić bude oslobođen bilo kakve odgovornosti, jer on, kako kaže, nije počinio nikakvo krivično delo, ni prekršaj, prenela je RTRS.

Jerinić je, naime, ranije izjavio da neće dozvoliti da vojnici trpe sankcije zbog izjašnjavanja na referendumu.

Ipak, vojnici će biti saslušani, a možda i sankcionisani.

Pavića terete da je izlaskom na referendum o Danu Republike, narušio ugled Ministarstva odbrane BiH.

Advokat Petković je ranije rekao da bi Paviću mogao da sudi "preki sud" ili da dobije otkaz iz službe, što bila najstroža mera.

– Mi se iskreno nadamo i sigurni smo da do nje neće doći – rekao je tada Petković.

Petković očekuje da Pavić bude oslobođen bilo kakve odgovornosti jer on, kaže, nije počinio nikakvo krivično delo, niti prekršaj.

– Ako analiziramo sama pravila vojne službe ovđe ne postoji nikakva odgovornost Pavića. On je građanin Republike Srpske i on je imao pravo da izađe na referendum i da glasa – dodaje Petković.

Petković kaže da u konkretnom slučaju neće prihvatiti ni najblažu kaznu, jer za to nema odgovornosti. Najavljuje da će u slučaju nekih sankcija biti iskorišćene sve pravne mogućnosti.

S obzirom na to da je referendum univerzalno demokratsko, ustavno i zakonsko pravo, nije najjasnije koji je zakon Nenad Pavić prekršio izlaskom na referendum, naveo je takođe Petković.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter