Izvor:
18.11.2016 u 20:11
0

Rama bez srama: Zakpuio galeriju u Njujorku da bi izložio sliku Velike Albanije!

Edi Rama organizovao umetničku izložbu u jednoj od vodećih svetskih galerija "Marijan Gudman" u Njujorku i kao eksponat postavio sliku koja neodoljivo podseća na mapu "velike Albanije"

Albanski premijer Edi Rama koristi svaku priliku da najstrašnije provocira Srbe i Srbiju. Rama je tako sada u jednoj od najskupljih galerija u Njujorku izložio slike "velike Albanije"!

Šef Vlade Albanije je izložbu svojih "umetničkih radova" organizovao u galeriji "Marijan Gudman", a kao jedan od eksponata predstavio je sliku na kalendaru koja neodoljivo podseća na mapu "velike Albanije"!?!

Da skandal bude veći, Ramino "umetničko delo", osim posetilaca izložbe, koja traje od 11. novembra do 23. decembra, mogu da vide svi oni koji posete zvaničan sajt galerije "Marijan Gudman".

Uložio mnogo para

Samo zakup galerije za ovaj projekat Ramu je, prema rečima upućenih, koštao više od 100.000 dolara, a spekuliše se da je sve troškove pokrila albanska narko-mafija koja je jako moćna u SAD.

Dvaput u Beogradu, oba puta provocirao

Edi Rama je drsko provocirao i tokom posete Beogradu u oktobru, kad je na panelu Bezbednosnog foruma s premijerom Vučićem poručio Srbima da hitno priznaju Kosovo i da rudarski kombinat "Trepča" prepuste Prištini. Naš premijer mu je oštro odgovorio da Srbija nipošto neće pristati na otimanje svoje imovine.
Rama je sličan ispad imao i pre dve godine, kad je novembra 2014. u Beogradu izjavio da Srbija što pre mora da prizna Kosovo. Vučić mu je i tada oštro odgovorio.
– Neću dozvoliti da bilo ko ponižava Srbiju, posebno ne u Beogradu! Nemam problem da svakom u lice kažem ono što mislim – da je Kosovo Srbija! – rekao je tada Vučić.

– Molim vas, ta Ramina izložba u Njujorku će trajati mesec i po dana! Toliko dugo svoje slike u SAD ne izlažu ni najpoznatiji i najcenjeniji svetski umetnici. Treba biti baš naivan pa poverovati da su američki stručnjaci procenili da su baš Ramina dela vrhunska umetnost. Pre će biti da je on to masno iskeširao… – tvrdi naš izvor, vrhunski stručnjak za umetnine koji je insistirao na anonimnosti.

Milovan Drecun, šef Odbora za KiM, kaže da je jako žalosno kad neko umetnost koristi za ratno huškanje, što koncept takozvane "velike Albanije" svakako jeste.

– Ako se već predstavlja kao umetnik, od Rame se očekuje da promoviše mir, ljubav i toleranciju, a ne da kroz te svoje slike indirektno šalje velikoalbanske poruke. Ovo nije umetnička sloboda, već je reč o prljavoj politici koja je uznemiravajuća i neprihvatljiva – podvlači Drecun.

Ništa nije slučajno

Goran Bogdanović, bivši ministar za Kosovo, takođe ocenjuje da je ovakav potez karakterističan za Ramu.

– Albanski premijer kao da stalno osmišljava kako da na direktan ili indirektan način uvredi Srbe i Srbiju. Kad god dođe u Beograd, sve obično počne osmehom i hvaljenjem odnosa, a završi se nekakvim pokušajem da se naša država isprovocira. Ovo samo pokazuje da Rama koristi svaku priliku da promoviše i istakne nešto protiv nas. Da se ne lažemo, on sve to radi vrlo proračunato i ništa ovde nije slučajno – zaključuje Bogdanović.

Informer
Foto: Twitter/GazetaKohaJone

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter