Izvor:
24.12.2016 u 15:07
0

Širi se GLAD po REGIONU: Po BESPLATAN HLEB dolazi sve više Sarajlija!

Besplatan ili hleb za dan posle u jednoj od pekara u ulici Grbavička na Grbavici svakodnevno dobije 50 građana, koji nemaju novca da plate ovu osnovnu životnu namirnicu. Hleb im plate građani koji prilikom kupovine hleba ili peciva daju više novca.

Kako navodi Anela Bajić, radnica u ovoj pekari, iz dana u dan sve je veći broj omladine koji dolazi po besplatan obrok, piše Avaz.ba

– Dolaze penzioneri i nezaposleni, a sada se broj mladih povećao. Hleba uvek ima za sve. I kada građani ne uplaćaju za nekog drugog, podelimo sve ono što tokom dana ne prodamo. Osećamo se bolje jer na neki način uspemo pomoći onima kojima je to zaista potrebno – rekla je Bajić.

Bajićeva dodaje da građani koji dođu često znaju reći da im je to i jedini obrok koji dobiju tog dana.

Pekara „Edin“ koja se nalazi na Baščaršiji, takođe deli besplatno građanima podeli hleb.

– Građani koji imaju stoku mogu kupiti kod nas u pekari hleb od dve do tri marke. Za one koji nemaju novca dajemo besplatno, to nam ne predstavlja nikakav problem. Ova akcija traje već godinama, a svaki dan podijelimo po 30 hlebova- kaže u ovoj pekari.

Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter