7°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

Crna Gora: Građani mogu da izlaze i nedeljom do 13 sati

Naredbom crnogorskog Ministarstva zdravlja ublažene su mere zabrane kretanja, odnosno građanima je omogućeno kretanje i nedeljom do 13 časova, uz striktno pridržavanje svih ostalih mera, prenosi CDM.

To znači da će, kako objašnjava CDM, zabrana kretanja važiti od ponedeljka do petka od 19 časova do pet ujutru, a subotom i nedeljom od 13 sati do 5 ujutru narednog dana.

Prethodno je merama, koje je 30. marta donelo Nacionalno koordinaciono telo (NKT), građanima bio zabranjen izlazak iz domova subotom od 13 casova do poneđeljka u 5 sati ujutru.

NAJNOVIJE VESTI O KORONI

VUČIĆ: ZABRANA KRETANJA VIKENDOM, OD SUBOTE U 13 ČASOVA DO PONEDELJKA U 5 UJUTRO! (VIDEO)

NOVINARSKE EKIPE POSETILE KBC VOJVODINA! Ovo je pravo stanje u prvom redu borbe protiv korone! (VIDEO)

OVO SU NAJNOVIJI PODACI IZ BOLNICE NA SAJMU: Tamo su 53 pacijenta, najmlađi pacijent ima 19 godina!

PREDSEDNIK: DOZVOLJENA ŠETNJA KUĆNIH LJUBIMACA OD 23,00-01,00H SUBOTOM, ZABRANA OKUPLJANJA VIŠE OD 2 LJUDI

GLAVAŠ: TOALETI NA SAJMU IMAJU TOPLU VODU

Prema navodima tog tela, do 17. aprila je produžena i primena više privremenih mera, donetih 16. i 17. marta.

Među merama koje je NKT donelo 30. marta je i zabrana boravka na otvorenom javnom prostoru, u periodu od 5 do 19 časova, deci mlađoj od 12 godina života, bez prisustva jednog roditelja, staratelja, usvoioca, hranioca ili drugog punoletnog člana porodičnog domaćinstva, uz obavezu pridržavanja propisane mere udaljenosti od drugih lica najmanje dva metra.

Takođe, zabranjene su sportske i rekreativne aktivnosti na svim javnim površinama, kao i okupljanja u objektima stanovanja ličima koja nisu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva.

Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti je, kako se navodi u saopštenju, konstatovalo da se naredbe ne poštuju u neophodnoj meri, ocenivši da se država Crna Gora nalazi u prelomnom trenutku pandemije koji će definisati dalji tok.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar