18°C

Beograd

Photo: ARHIVA

Izvor: Telegraf.rs

Hrvati hoće skroz da zatvore granicu sa Srbijom?

Hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš, rekao je da je moguće da zbog izbora i pobedničkog slavlja u štabu HDZ-a proširi korona virus, ali da se nada da se to neće dogoditi.

- Bili smo na otvorenom, merila se temperatura, dezinfikovale ruke. Ali priznajem, u pojedinim trenucima bili smo preblizu jedni drugima - rekao je Beroš i dodao da je on izbegavao bliske susrete, preneo je zagrebački portal Indeks.

Region su sinoć preplavili snimci i fotografije slavlja u prostorijama HDZ-a gde je više stotina ljudi, od kojih niko nije nosio masku, stajalo tik jedno do drugog. Takođe, mnogi se nisu libili da se isčestitaju kao da korona ne vlada, pa su pali i poljupci, ali i grljenje.

Lider HDZ-a Andrej Plenković se trudio da izbegne poljupce, a sa saradnicama se uglavnom zdravio udaranjem laktovima.

SVE O KORONI

NOVO UPOZORENJE EPIDEMIOLOGA KONA: Za tri dana udar u Beogradu, moramo da poštujemo mere

PLJUŠTE KAZNE! Radojičić o kontroli noćnih klubova

POTRESNA ISPOVEST NADE VULIĆ: Korona mi uzela muža, umalo da nam decu ostanu siročad!

OD DANAS OBAVEZNO NOŠENJE MASKE U JAVNOM PREVOZU: Kazna za one koji ne poštuju odluku

KORONA UZIMA MAHA: Grčka zatvorila granice za građane Srbije

Razmišljaju da zatvore granicu ka Srbiji?

Komentarišući mogućnost zatvaranja granica sa Srbijom, on je rekao da se o tome razmišlja.

- Ako se tamo situacija pogorša, razmišljamo i o tome - rekao je Beroš.

Podsetimo, državljani Srbije i dalje ne mogu da putuju u Hrvatsku, jer je Štab civilne zaštite te zemlje doneo odluku "o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prelaza Hrvatske, koja se primjenjuje od 1. do 15. jula 2020. godine".

Kako se pojašnjava, od toga su izuzeti zdravstveni radnici, zdravstveni istraživači i saradnici, stručnjaci za brigu o starijima, te osobe koje zahtevaju hitno medicinsko lečenje... Ulaz je omogućen i prekograničnim radnicima, prevoznicima robe i drugom prometnom osoblju, u meri u kojoj je to potrebno, kao i policijskim službenicima u obavljanju svojih poslova, službe i timovima Civilne zaštite, osoblju međunarodnih organizacija i međunarodnom vojnom osoblju u obavljanju svojih funkcija, putnicima u tranzitu.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti