27°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: tanjug

DODIK OPLEO PO DŽEFEROVIĆU: Zloupotrebljava instituciju Predsedništva

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je u pismu upućenom predsedniku Švajcarske Konfederacije Simoneti Zomaruga da je informisan da je bošnjački član Predsedništva Šefik Džaferović vršio direktan pritisak na njen kabinet da izmeni video-poruku na komemorativnom skupu u Srebrenici uz eksplicitan zahtev da njeno obraćanje mora da sadrži reč "genocid".

Dodik je zamolio Zomarugovu da Džaferovićeve stavove i zahteve shvati kao njegove lične stavove, koji ni na koji način ne odražavaju zvaničan stav BiH, te da je najgrublje zloupotrebio instituciju Predsedništva BiH, u kome se odluke donose konsenzusom sva tri člana Predsedništva BiH. "Na ovaj način gospodin Džaferović naneo je ogromnu štetu našim bilateralnim odnosima. Ovakva vrsta pritiska i cenzure ne samo da nije diplomatski primerena, nego može ozbiljno da naruši naše prijateljske odnose", naveo je Dodik.

PROČITAJTE I OVO

EVO ŠTA KAŽE DR KON: Italijani tvrde da je koronavirus agresivniji u Srbiji, da li je tako?

DAČIĆA KOD MARIĆA: I u Vučićevim redovima ima izdajnika

OČEKUJE NAS DRASTIČNO ZAHLAĐENJE: Todorović otkriva kakvo nas vreme očekuje u avgustu

STANJE U ŠAPCU: U Opštoj bolnici 178 pacijenata,troje na respiratoru

U NOVOM PAZARU DAN ŽALOSTI

Istakao je da je Švajcarska Konfederacija primer decentralizovane zemlje u kojoj se uvažavaju jezičke, verske i etničke razlike, dok je sa druge strane BiH i dalje zemlja u kojoj bošnjački predstavnici zluopotrebljavaju zajedničke institucije BiH, stavljajući ih u službu isključivo bošnjačkog naroda i zaštitu njegovih interesa, a na štetu Srba i Hrvata, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsedništva BiH, prenela je RTRS.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti