18°C

Beograd

Photo: Pixabay.com/Printscreen

Izvor: Blic.rs

KORONA U BIH NE POSUSTAJE: Trenutno 5.896 slučajeva korone, na lečenju 589 ljudi

Epidemiološka situacija u Bosni i Hercegovini je veoma zabrinjavajuća, dosta gora nego što je bila kada se korona virus tek pojavio. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo FBiH, Instituta za javno zdravstvo RS-a i Odeljenja za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta, trenutno je u u BiH aktivno 5.896 slučajeva koronavirusa.

Od tog broja, 3.557 ih je u Federaciji, 2.193 u Republici Srpskoj i 146 u Brčko distriktu.

Dalje, u Federaciji je trenutno hospitalizovano 287 osoba, a u Republici Srpskoj 280, od toga 75 u UKC RS Banjaluka i 205 u opšim bolnicama. Prema podacima Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta, u Javnoj zdravstvenoj ustanovi “Zdravstveni centar Brčko” nalaze se 22 osobe. To znači da je ukupan broj pacijenata na bolničkom lečenju u BiH 589.

SAZNAJTE JOŠ

BIVŠA GASTOZZOVA SMOTALA KOŠARKAŠA: Zorica NE KRIJE, fotografišu se ZAJEDNO! (FOTO)

SAZNAJEMO: Evo ko je misteriozna poslanica zbog koje se podigla neviđena prašina

ALARMANTNO! AKO SE SPOJE KORONA I GRIP IMAĆEMO ITALIJANSKI SCENARIO: Vakcinacija protiv gripa nikada nije bila važnija

Dobra vest iz Brčkog je što nijedna zaražena osoba nije na respiratoru. Na respiratorima se pak nalazi 31 osoba u ostatku BiH. Prema posljednjim podacima Zavoda za javno zdravstvo FBiH i Instituta za javno zdravstvo RS-a, na respiratorima je 11 osoba u Federaciji i 20 u Republici Srpskoj.

Osobe koje su na respiratorima, smatraju se životno ugroženim.

Od korona virusa u BiH o sada su se oporavile 6.592 osobe – 3.782 u Federaciji, 2.760 u Republici Srpskoj i 50 u Brčkom

Istovremeno, u Federaciji BiH je registrovano 178 smrtnih slučajeva koji se dovode u vezu s korona virusom, 183 u Republici Srpskoj i 12 u Brčkom

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar