-3°C

Beograd

Photo: youtube

Izvor: Tanjug

BABI JOŠ DVA MESECA Fikretu Abdiću produžen pritvor

Kantonalni sud u Bihaću odlučio je da načelniku Opštine Velika Kladuša Fikretu Abdiću produži pritvor za još dva meseca.

Sud je, kako je saopšteno, kao neosnovan odbio predlog advokata osumnjičenog Abdića za prenošenje mesne nadležnosti na drugi stvarno nadležan sud na području drugog kantona.

U saopštenju suda se navodi da je rešenje doneto bez ročišta, jer od 16. jula, kada je održano ročište povodom predloga tužilaštva za produženje pritvora, tužilaštvo sudu nije dostavilo dopunu predloga za produženje pritvora, niti nove dokaze. Odbrana, navodi se, nije dostavila nove prigovore i dokaze kojima bi osporavala predlog tužilaštva za produženje mere pritvora.

Abdić je uhapšen 18. juna u okviru akcije Federalne uprave policije kodnog naziva "Mreža". Tada je uhapšeno još pet osoba.

Akcija "Mreža" je rezultat višemesečne istrage Tužilaštva USK, koja se vodi protiv sedam fizičkih i jedne pravne osobe, a čiji su akteri osumnjičeni za više produženih krivičnih dela zloupotrebe položaja ili ovlaštenja i povrede ravnopravnosti u obavljanju privredne delatnosti.

Reč je o krivičnim delima koja su počinjena od 2016. godine do trenutka hapšenja, preneli su sarajevski mediji.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar