4°C

Beograd

Photo: Ariva

Izvor: Tanjug

HRVATE BAŠ NEĆE: Nakon što ih je Srbija i Austrija stevila na crvenu listu, imaju još PROBLEMA!

Dubrovačko-neretvanska županija saopštila je danas da se nečistoća mora s plaže Hotela Park u Korčuli proširila i na gradsku plažu Banje pa se na obe plaže do daljeg ne preporučuje kupanje.

Kako podseća Hina, juče je utvrđeno da je more na plaži Hotela Park u Korčuli zagađeno fekalijama, odnosno bakterijom ešerihija koli.

Loš kvalitet mora na plaži Hotela Park u Korčuli utvrđen je još u šestom ciklusu ispitivanja 28. jula, kada je more ocenjeno kao zadovoljavajuće.

OVO MORATE ZNATI

VULIN: Što je Srbija jača, mir na Balkanu biće dugotrajniji

STANJE NA SRPSKO-CRNOGORSKOJ GRANICI: Više automobila ulazi u Srbiju, nego što ide u Crnu Goru

SPOMENIK STEFANU NEMANJI postavlja se DANAS!

RHZS IZDAO UPOZORENJE! Danas nas očekuju VELIKO NEVREME i GRAD!

U skladu sa Uredbom o kvalitetu mora za kupanje uzorkovanje mora ponavljaće se do prestanka zagađenja, a o tome su obaveštene Inspekcija zaštite životne sredine i ostale nadležne inspekcije.

Bakterijom ešerihijom koli zagađeno je u četvrtak i more na plaži u dubrovačkoj Uvali Sumartin, što je nakon dojave građana potvrdilo ispitivanje županijskog Zavoda za javno zdravlje, pa se i na toj plaži do daljeg ne preporučuje kupanje.

Ovo predstavlja još jedan problem za Hrvatsku, nakon što je zbog korona virusa ova zemlja stavljena na crvenu listu od strane Srbije i Austrije, a i Slovenija razmišlja o istom potezu.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti