12°C

Beograd

Photo: PIXABAY

Izvor: Blic.rs

HITNA ODLUKA: Rešavanje imovinsko-pravnih odnosa za deonicu auto-puta Vukosavlje-Brčko

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Srebrenka Golić izjavila je Srni da je Vlada Srpske utvrdila Predlog odluke o usvajanju dela Plana parcelacije za auto-put i gasovod deonice Vukosavlje-Brčko i Brčko-Rača po skraćenom postupku za deonicu Vukosavlje-Brčko, čijim usvajanjem će biti stvoreni preduslovi za rešavanje imovinsko-pravnih odnosa za izgradnju auto-puta.

- Usvajanjem ove odluke biće stvoreni preduslovi za sprovođenje efikasnog postupka eksproprijacije i pribavljanje zemljišta u što kraćem vremenskom roku za strateški infrastrukturni objekat Republike Srpske - poručila je Golićeva, piše Srna.

SVE O KORONI

STRUČNJACI OTRKIVAJU ŠTA NAS ČEKA ZBOG ODRŽAVANJA MASOVNIH OKUPLJANJA (FOTO)

JEZIVO OTKRIĆE: Koronavirus izaziva Parkinsonovu bolest?!

DOKTORKA IZ KCV PORUČILA: Ko misli da je korona SAMO PREHLADA i izmišljotina neka dođe da vidi ZARAŽENE KAKO DIŠU

Ona je pojasnila da je donošenje ove odluke po hitnom postupku potrebno da bi na vreme bili stvoreni preduslovi za blagovremenu i uspešnu realizaciju projekta, odnosno da bi što pre postojao usvojen planski dokument čime bi bilo sprečeno pomeranje postavljenih rokova za realizaciju projekta.

Golićeva je naglasila da auto-put koji će povezati Banjaluku i Beograd predstavlja strateški infrastrukturni projekat Republike Srpske, koji je od opšteg interesa i koji će omogućiti bolju povezanost Srpske sa Srbijom, kao i bolju povezanost teritorije Republike Srpske.

Nacrt dokumenta bio je izložen na javni uvid od 27. septembra do 12. oktobra 2019. godine u prostorijama jedinica lokalne samouprave Vukosavlje, Modriča, Šamac, Pelagićevo, Donji Žabar i Bijeljina, kao i u prostorijima Narodne skupštine Republike Srpske.

Golićeva je rekla da je u toku javnog uvida pristigao znatan broj opravdanih primedbi i sugestija na nacrt dokumenta za deonicu Vukosavlje–Brčko, koje je Ministarstvo analiziralo i utvrdilo potrebu izmene planskog rešenja.

- Otklanjanje tih primedbi podrazumevalo je značajnije izmjene dela plana za deonicu Vukosavlje–Brčko, te je izmenjeni nacrt plana stavljen na ponovljeni javni uvid od 9. jula do 23. jula ove godine u opštinama Vukosavlje, Modriča, Šamac, Donji Žabar i Pelagićevo - rekla je Golićeva.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar