16°C

Beograd

Photo: youtube

Izvor: Miitropolija

EPISKOPSKI SAVET SPC U CRNOJ GORI: Apelujemo na sve učesnike da pokažu mudrost i odgovornost i nakon ostvarene pobede!

- Sabrani u svetom manastiru Ostrogu, okupili smo se danas da zablagodarimo Svetoj Trojici, Bogu ljubavi, kojem smo se zavetovali na junskom Trojičindanskom saboru u Podgorici i njegovom ugodniku Svetom Vasiliju Ostroškom, koji nas je okupio u Nikšiću, u decembru prošle godine i pred kim smo obnovili naš zavet čuvanja svetinja. Članovi Episkopskog saveta SPC Crne Gore izražavaju zahvalnost vernom narodu Crne Gore što je višemesečnim dostojanstvenim litijama istrajao u odbrani ljudske slobode, Crkve i njenih svetinja. Izražavamo divljenje i zahvalnost svima koji su u tom periodu stradali za svoju Crkvu, čime su pokazali da su dostojni potomci Svetog Petra Cetinjskog i Svetog Vasilija Ostroškog - stoji u večerašnjem saopštenju Episkopskog saveta SPC u Crnoj Gori.

- Posebnu blagodarnost i čestitke dugujemo svim građanima Crne Gore koji su čuli vapaj Crkve i posle 75 godina slobodno glasali protiv totalitarizma onih koji su usvojili jedan zakon koji je imao nameru da ugrozi samo biće Crkve, njeno duhovno i materijalno nasljeđe i opljačka crkvenu imovinu.

U saopštenju je upućena zahvalnost svima koji su "odneli istorijsku pobedu za Crnu Goru i njen narod", ali i čestitke svima koji su se dosljedno borili za demokratizaciju Crne Gore.

- Zato i danas, s ovog svetog mesta, apelujemo na sve učesnike izbornog procesa da do kraja pokažu mudrost i odgovornost i nakon ostvarene pobede na izborima formiraju Skupštinu i Vladu, očekujući od njih duha samožrtvenosti, solidarnosti i međusobnog razumevanja i da budu svesni istorijskog značaja trenutka, napora i žrtava koji je naš narod uložio u ovu pobjedu.

- Crkva ostaje otvorena za sve vernike bez razlike, kao i za sve ljude dobre volje, grleći svakoga ljubavlju Božijom i rukovodeći se nadahnutom rečju Apostola Pavla ”Nema više Judejca ni Jelina, nema više roba ni slobodnoga, nema više muškog ni ženskog, jer ste vi svi jedno u Hristu Isusu" zaključuje se u saopštenju.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti