10°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: mediji

DRAMA U CRNOJ GORI: Postignut dogovor o formiranju nove Vlade!

Čelnici sve tri opozicione liste u Crnoj Gori potvrdili su da je postignut dogovor o formiranju nove Vlade.

SAZNAJTE I OVO

ANA BRNABIĆ O POTPISIVANJU SPORAZUMA BEOGRADA I PRIŠTINE: Predsednik Vučić je znao za opciju A, B, C

JEZIVE SCENE NA AUTOPUTU: Težak UDES, smrskan AUTO, kilometarske gužve! (FOTO)

TIODOROVIĆ O ZABUNI: Ako se OVO desi, u Srbiji će se ponovo uvesti VANREDNO stanje!

Oni su na današnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine podržali predlog da novi premijer bude Zdravko Krivokapić, a predsednik parlamenta Aleksa Bečić.

U Podgorici je počela sednica Skupštine Crne Gore, na kojoj će, između ostalog, biti verifikovani mandati poslanicima koje su građani na parlamentarnim izborima izabrali da budu njihovi predstavnici u najvišem zakonodavnom telu.

Na dnevnom redu su četiri tačke: Izveštaj Državne izborne komisije o rezultatima za izbor poslanika u Skupštini Crne Gore, izbor predsednika Skupštine Crne Gore, utvrđivanje broja potpredsednika i izbor potpredsednika Skupštine Crne Gore i izbor predsjednika i članova Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore.

Sednicom predsedava najstariji poslanik Miodrag Lekić (Mir je naša nacija), kome pomaže najmlađi poslanik Maksim Vučinić (Za budućnost Crne Gore).

Lekić je rekao i da dvojica poslanika podnose ostavke, i da će pre prelaska na dnevni red, biti određena pauza da se to i proceduralno reši.

PROČITAJTE JOŠ...

MISTERIJA DIMENZIJA: Za sve koji ne veruju u PARANORMALNO

INCIDENT U SAD: Vraćen avion sa američkim potpredsednikom Pensom

DR KON OBJASNIO: Zbog ovoga će nove MERE NADZORA trajati i za Božić

Na sednici su verifikovani su mandati 81 poslanika. Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka su osvojile po tri mandata, SDP dva, "Crno na bijelo" četiri, Albanska koalicija - Jednoglasno jedan mandat, DPS 30, koalicija "Za budućnost Crne Gore" 27, Albanska lista jedan, i koalicija "Mir je naša nacija" deset mandata.

- Sve izborne radnje su sprovedene u skladu sa zakonom, zahvaljujem svima koji su u tome učestvovali. Predstavnici međunarodnih organizacija su pratili izbore i nisu utvrdili veće nepravilnosti. Akreditovanih medija je bilo 35 - rekao je predsednik Državne izborne komisije Aleksa Ivanović na početku zasedanja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar