11°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen

Izvor: Alo.rs

SKUPŠTINA CRNE GORE Upućen zahtev da Krivokapić bude mandatar (VIDEO)

U Podgorici su, na sednici Skupštine Crne Gore, verifikovani mandati poslanicima koje su građani na parlamentarnim izborima izabrali da budu njihovi predstavnici u najvišem zakonodavnom telu.

Na dnevnom redu su četiri tačke: Izveštaj Državne izborne komisije o rezultatima za izbor poslanika u Skupštini Crne Gore, izbor predsednika Skupštine Crne Gore, utvrđivanje broja potpredsednika i izbor potpredsednika Skupštine Crne Gore i izbor predsjednika i članova Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore.

Sednicom predsedava najstariji poslanik Miodrag Lekić (Mir je naša nacija), kome pomaže najmlađi poslanik Maksim Vučinić (Za budućnost Crne Gore).

Lekić je rekao i da dvojica poslanika podnose ostavke, i da će pre prelaska na dnevni red, biti određena pauza da se to i proceduralno reši.

Pre toga, reč je zatražio poslanik DF Milan Knežević, koji je rekao da sloboda neće biti dovedena u pitanje kao ni glasovi hiljade i hiljade građana.

- Mi nećemo izdati. DF podržava Krivokapića za mandatara buduće vlade i Aleksu Bečića za predsednika Skupštine Crne Gore - rekao je Knežević.

Nakon njega, govorio je i lider koalicije "Crno na bijelo" Dritan Abazović, koji je rekao da što se tiče te koalicije, ona će podržati izbor Alekse Bečića, predsednika Demokratske Crne Gore, za predsednika crnogorske skupštine. Takođe, kazao je i da je za to da se započnu razgovori o mandataru nove vlade, za šta je predložen od strane DF Zdravko Kriviokapić.

Na sednici su verifikovani su mandati 81 poslanika. Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka su osvojile po tri mandata, SDP dva, "Crno na bijelo" četiri, Albanska koalicija - Jednoglasno jedan mandat, DPS 30, koalicija "Za budućnost Crne Gore" 27, Albanska lista jedan, i koalicija "Mir je naša nacija" deset mandata.

- Sve izborne radnje su sprovedene u skladu sa zakonom, zahvaljujem svima koji su u tome učestvovali. Predstavnici međunarodnih organizacija su pratili izbore i nisu utvrdili veće nepravilnosti. Akreditovanih medija je bilo 35 - rekao je predsednik Državne izborne komisije Aleksa Ivanović na početku zasedanja.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti