14°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen

Izvor: Blic.rs

POSLE MNOGO MESECI: Granični prelaz u Kozarskoj Dubici konačno će BITI OTVOREN!

Granični prelaz u Kozarskoj Dubici, koji je više puta otvaran, a poslednjih meseci ovde ponovo spuštena rampa, konačno i trajno će uskoro biti stavljen u funkciju.

SAZNAJTE I OVO

Vučić u VAŽNOM GOVORU pred UN ZAHVALIO evropskim prijateljima naše zemlje!

JOVANOVIĆ: Mera uspeha rada kancelarije DFC-a meriće se otvaranjem novih radnih mesta

KORONA ŠIROM PLANETE: Zaraženo više od 32 miliona ljudi

HAOS na ulicama MINSKA! Žestok OKRŠAJ policije u demonstranata!

INCIDENT U OBRENOVCU: Migrant NAPAO DEVOJKU, prijatelj je ODBRANIO!

To je izjavio Radenko Reljić, načelnik Kozarske Dubice, pozivajući se na Ružicu Karagić, načelnicu Hrvatske Dubice. Ona je izjavila da je od hrvatskog Ministarstva policije stigao pozitivan odgovor na zahtev za otvaranje ovog graničnog prelaza, koji su uputile dve lokalne zajednice u dve zemlje.

– Otvaranje graničnog prelaza u Kozarskoj Dubici je interes svih u ovoj regiji, naročito dve lokalne zajednice i njenih građana. Problem je u nepovoljnoj kategorizaciji ovog graničnog prelaza, koja podrazumeva samo prelazak putnika. Dodatni problem nastao je zbog pandemije korona virusa – rekao je  Radenko Reljić, načelnik Kozarske Dubice.

Tokom privremenog režima prelaska granice, naglasio je Reljić, ispostavilo se da je on veoma frekventan u oba pravca.

– Naš osnovni zahtev je da se graničnom prelazu u Kozarskoj Dubici vrati status međunarodnog. On sada ima status stalnog graničnog prelaza za pogranični saobraćaj, što ne zadovoljava potrebe – smatra dubički načelnik.

U ovoj lokalnoj upravi su uvereni da bi dodeljivanje statusa međunarodnog prelaza za međunarodni cestovni saobraćaj rasteretilo granične prelaze u Donjoj Gradini, Kostajnici i Gradiški.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti