Izvor: avaz
25.10.2020 u 14:54
0

„NISAM DETE ZAGRLIO, NI POLJUBIO“ Potresna ispovest Amininog (20) oca

Vest da je 20-godišnjakinja iz Kaknja Amina Čajo umrla pre nekoliko dana šokirala je i ražalostila njenu rodbinu, brojne prijatelje, ali i celi grad.

SAZNAJTE JOŠ…

NOVA VLADA SRBIJE: Spisak svih ministara!

VUČIĆ: Primiću prvu vakcinu koja dođe u Srbiju

PREDSEDNIK VUČIĆ: Ekonomiju ne možemo da zatvorimo

Nekoliko dana nakon što je sahranio ćerku, njen otac Adil Čajo smogao je snage ispričati šta se dogodilo i kako je njegova ćerka preminula.

– Ogorčen sam na naše zdravstvo. Moje dete je umrlo, a nisam je ni zagrlio ni poljubio – započeo je uz gorke suze ispovest Adil Čajo.

Otkrio je kakvi su bili poslednji dani života njegove ćerke. Adil priča da je lekare i medicinske sestre u Kantonalnoj bolnici Zenica, gde je bila smeštena, morao buditi da pomognu njegovom detetu.

– Kada smo se čuli, osetio sam da nikako nije dobro. Zaplitala je jezikom i samo mi je govorila da je žedna. Rekla je da je nikada nisu ni presvukli. Kasnije smo se ponovo čuli i bolje je zvučala. Sve je bilo u redu. Narednog jutra krenuo sam na posao, ali nisam imao mira i nazvao sam je. Nije mi se javila. Znao sam da nešto nije u redu. Pustio sam da prođe malo vremena, zovem opet, ona nedostupna. Meni je samo kroz glavu prošlo: „Nema moje Amine“ – pričao je uplakani Čajo.

Kaže da su mu lekari govorili da je s Aminom sve uredu.

– Sve je u redu, sve je u redu, a ja ostadoh bez deteta. Ostavio sam je u sigurnim rukama, a vidi šta se dogodilo – govori bolnim glasom Adil Čajo.

Agonija ove porodice počela je u prošlu sredu.

HRONIKA

VRAČAR KAO TEKSAS: Jutros pucnjava, prošle nedelje demoliranje kafića, pokušaj ubistva…!

BAČEN MOLOTOVLJEV KOKTEL NA BAR U PRIŠTINI: Ugašen požar

UŽAS KOD ŠAPCA: Zgrabio sekiru i udario brata!

TEŠKA NESREĆA KOD BEOGRADA: Kombi sleteo s puta, POVREĐENI radnici!

DETALJI MISTERIOZNE SMRTI U NIŠU: Tinejdžer bežao od čoveka, pao, i više nije ustao

– Imala je povišenu temperaturu. Dali smo joj tablete i bila je bolje. Onda se stanje opet pogoršalo i treći dan je primila infuziju u Hitnoj pomoći u Kaknju. Tog dana sam joj kupio lekove i otišli smo kući. Ali ona je stalno povraćala. Šta god popije, pojede, ona povrati. Opet sam je naveče vozio lekaru. Tamo svi spavaju, nikoga ne možeš pronaći. Budili smo lekare da nas prime u Dom zdravlja – kaže Čajo.

Objašnjava nam da su on i supruga razvedeni, a Amina je živela s njim. Kada joj se stanje drastično pogoršalo, prebacili su je u Kantonalnu bolnicu u Zenici.

– Bilo mi je drago što ide, jer je to glavna bolnica u Kantonu. Vjerovao sam da je tamo u sigurnim rukama i da će joj pomoći. Slali su nas s odeljenja na odeljenje. Sve je komplikovala pandemija korona virusa. Jer na svako odeljenje se moraš najaviti. Morali smo je staviti u kolica jer nije mogla više hodati od bolova u stomaku. Ja sam je gledao onako bespomoćan i krio sam od nje suze, a ona mi je stalno govorila: „Tata, ne plači“ – priča ogorčeni Čajo.

Bolovi u stomaku

Naposletku je ostavljena u bolnici, a on i njena majka su s njom komunicirali telefonom. Nakon što mu se kobnog jutra Amina nije javljala, a potom joj je mobilni telefon bio isključen, Adil je pozvao bivšu suprugu, a ona mu je kazala da se ni njoj ne javlja.

– Onda nas je pozvao lekar i obavestio nas da je preminula… – govori na kraju Adil Čajo.

Poslednja poruka: ’Umirem’

Adil Čajo je otkrio da je Amina poslednju poruku uputila mladiću koji je bio njena simpatija.

– Poslala mu je u 5 sati ujutro poruku: “Umirem.” Dakle, u pet sati je bila živa. U 7, kada sam je ja zvao i kada se nije javila, već je bila mrtva. Ovo ne bih ni dušmanu poželio – kaže Adil i dodaje da nikoga ne optužuje, ali da u svemu tome nešto nije bilo kako treba.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter