Izvor: Blic.rs
28.10.2020 u 08:12
0

ONLAJN NASTAVA NIJE SE POKAZALA KAO DOBRA PRAKSA: RAZLOG JE NEGATIVAN UTICAJ

Iskustvo onlajn obrazovanja u BiH zavisi od mnogo faktora, ali posebno od starosti deteta.

Mlađa deca ne mogu samostalno da pristupe mrežnim platformama, što zahteva značajan roditeljski angažman, piše Srpskainfo.

Ovo se, između ostalog, navodi u izveštaju Unicefa pod nazivom “Procena posledica kovid-19 na društvo u BiH”, a u segmentu obrazovanja tokom pandemije novog virusa korona.

Onlajn nastava u osnovnim i srednjim školama ponovo je aktuelna u BiH zbog pogoršane epidemiloške situacije.

– Generalno, stariji uzrast ima tendenciju da se bolje nosi, dok su iskustva uglavnom negativna za mlađi uzrast i njihove roditelje. Ispitanici su u intervjuima navodili svoje iskustvo da su deca osnovnoškolskog uzrasta imala veće probleme kod praćenja onlajn nastave i da je to stvorilo dodatni pritisak na roditelje – navodi se u izveštaju.

OVO ĆE VAS ZANIMATI

DR NESTOROVIĆ OTKRIO ZAŠTO JE NAPUSTIO KRIZNI ŠTAB: Prokomentarisao i postavljanje dr Kisić na ministarsko mesto

DONETA PRESUDA: Vođa kulta u kom je bila unuka Jelisavete Karađorđević osuđen na 120 godina ZATVORA

SINIŠA MALI O POKRENUTOJ PETICIJI: Spremni smo da menjamo neke zakone,ali porez mora da se plati

NIKAD DOSTA: Amerika i Rusija se otimaju za novi deo teritorije, najveći u istoriji!

Putin i Erdogan razgovarali o Nagorno-Karabahu

Najveći problemi kod internet nastave s kojima su se suočavali mlađi uzrasti i oni koji se o njima brinu su pristup mrežnim platformama i svakodnevni nadzor. Nemogućnost samostalnog korištenja onlajn platforme podrazumeva da staratelji moraju stalno pomagati detetu da se snađe na onlajn platformi za vreme nastave.

– Onlajn nastava za mlađi uzrast zahteva aktivno učešće roditelja i mnogi istovremeno moraju raditi od kuće, što stvara ogroman pritisak na roditelja. Ovo je poseban problem za žene, a iznad svega za samohrane roditelje – konstatuje se u izveštaju koji je sačinjen na osnovu istraživanja i anketiranja građana.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter