29°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Blic.rs

MITROPOLIT AMFILOHIJE PRIKLJUČEN NA RESPIRATOR!

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije priključen je večeras oko 19 časova na respirator, jer je došlo do pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja.

Kako  saznaju mediji u Beogradu prestojeći sati biće ključni. Do pogoršanja zdravstvenog stanja mitropolita Amfilohija je došlo zbog laički rečeno, pojave vazduha u grudnom košu koji mu pritiska srce. Medicinski naziv je pneumomediastinum.

Do pogoršanja je došlo iako je mitropolit već oko nedelju dana negativan na Kovid19, a povukla mu se i upala pluća.

Kako saznajemo mitropolit je i danas pošto mu je pogoršalo stanje odbio da ide u bolnicu u Beogradu i izrazio želju da ostane u Crnoj Gori.

Prvi koji je pozvao na molitvu za mitropolitovo zdravljeje mandatar Zdravko Krivokapić. On je na svom tviter nalog napisao

- Molim se za mitropolita i molim sve da mi se u molitvi pridruže. On nas nije ostavio ni u jednoj borbi, ni mi njega ne smemo ostaviti u ovoj - napisao je Krivokapić.

Prilikom jutrošnjeg kontrolnog pregleda, kod mitropolita Amfilohija primijećeno je pomalo otežano disanje uz bol u grudnom košu, i odmah su urađene sve analize, uključujući i skener plućne arterije i skener pluća.

- Snimak je pokazao da je uzrok otežanog disanja i bola pojava vazduha u sredogruđu, koji se često javlja u situacijama u kojima pacijent ima osetljiva pluća zbog dužine trajanja upalnog procesa i koji su na kiseoničkoj terapiji duži period, a gotovo je neizbežan kada se radi o starijim pacijentima - piše u saopštenju Mitropolije crnogorsko primorske.

Dodaje se da su skener pluća i plućnih arterija pokazali da nema tromboze, da je bronhoskopski nalaz pokazao da su disajni putevi čisti, kao i da je nalaz na srcu takođe dobar.

Mitropoliti Amfilohije se od 6. oktobra nalazi na bolničkom lečenju, gde je smešten nakon što je konstatovano da je pozitivan na korona virus.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar