-2°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Alo.rs

NOVA ODLUKA VLADE Crne Gore! PRODUŽUJE se trajanje POLICIJSKOG ČASA!

Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti Crne Gore (NKT) odlučilo je danas da skrati za dva sata vreme rada ugostiteljskih i uslužnih subjekata i da za toliko produži period zabrane napuštanja objekata stanovanja, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

- Zbog izuzetno složene epidemiološke situacije NKT je na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore odlučilo da skrati radno vreme ugostiteljskih i uslužnih delatnosti sa sadašnjih 07:00 – 20:00 na 07:00 – 18:00, i produži primenu mere zabrane napuštanja objekta stanovanja sa sadašnjih 21:00 – 05:00 na 19:00 – 05:00 narednog dana. Mere će se primenjivati od srede, 25. novembra 2020. u 00:00 do 8. decembra do kada se produžava se i primena mera donetih 13. novembra - ističe se u saopštenju.

SVE O KORONI

SRĐA JANKOVIĆ OBJASNIO DA LI SE RADI O ZAVERI I DA LI JE KORONA PREDVIĐENA 2015. GODINE

OVE MERE SU OD SUTRA NA SNAZI: Prodavnice rade do 21, kafići i tržni centri do 18 sati

BOGDANOVIĆ UPOZORAVA! Epidemiološka situacija veoma ozbiljna, u Areni čitave porodice sa obostranim upalama pluća

GRDONAČELNIK BEOGRADA NAJAVIO SEDNICU KRIZNOG ŠTABA: POSEBNO SE RAZMATRA JEDNO PITANJE

U saopštenju se dodaje da je NKT, sagledavajući epidemiološku situaciju sa jedne strane i ekonomsku sa druge i ovog puta donelo "dobro odmerene mere sa ciljem da one u najmanjem mogućem obimu pogode građane, privredu i preduzetnike, a da daju očekivani rezultat".

- NKT poziva građane da u potpunosti poštuju sve mere jer je to jedini način suzbijanja širenja koronavirusa. Sagledavajući zdravstvenu situaciju NKT je ocenio da je naš zdravstveni sistem zahvaljujući dobrom planiranju, pravovremenim aktivnostima i stručnosti i požrtvovanju zdravstvenih radnika i dalje sposoban da se, uprkos zabrinjavajućem stepenu infekcije, odupre pandemiji. NKT je sagledao i ogromno opterećenje zaposlenih u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i pokrenuo proces čiji je cilj rasterećenje primarnog zdravstvenog sektora - piše u saopštenju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar