0°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

LEPE VESTI U SARAJEVU: Više oporavljenih nego zaraženih

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u protekla 24 časa potvrđen je 321 novi slučaj zaraze korona virusom u Kantonu Sarajevo.

Iako predstavlja rast u odnosu na juče kada je bilo 270 novozaraženih, nastavljen je dobar trend većeg broja oporavljenih. U isto vreme, 449 osoba je oporavljeno od zaraznog obolenja, što je podatak koji i dalje potvrđuje nastavak pozitivnog trenda, prenosi Srpskainfo.

Analiza je provedena nad 996 uzoraka prikupljenih u periodu od 21. do 24. novembra ove godine.

Porodičnim klasterima ili kontaktima obolelih od ranije pripada 200 zaraženih osoba, odnosno 62,30 odsto, i u samoizolaciji od ranije.

Na klinikama i u izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu na Podhrastovima (256) i Opštoj bolnici (83) hospitalizovano je 339 osoba, od kojih osam pacijenata koristi mehaničku potporu respiratora pri disanju.

Sa ovog bolničkog lečenja otpušteno je 11 osoba.

SVE O KORONI

EPIDEMIOLOG KON UPOZORAVA: BROJ UMRLIH ĆE MOŽDA BITI TROCIFREN

DOKTORKA GALINA JOKOVIĆ OTKRIVA: Evo ko najčešće gubi ČULO MIRISA tokom kovida i za koliko se vraća

Na INFEKTIVNOJ KLINICI najviše pregleda od početka epidemije, čak 423 za samo 24 sata

MINISTAR LONČAR NA HAPPY TV POSLAO JAKU PORUKU: Nema više priče, zdravstveni sistem je na ivici!

Nažalost, desila su se i dva smrtna ishoda u lečenju, tako da je broj umrlih uzrokovan korona virusom povećan na 218 osoba.

Trenutno je u Kantonu Sarajevo aktivan 4.531 slučaj zaraze korona virusom.

Od 30. januara do 24. novembra ove godine ukupno je registrovano 18.429 zaraženih osoba korona virusom, od kojih je njih 13.680 oporavljeno od zaraznog obolenja.

U periodu od 11. do 25. novembra ove godine, na osnovu preporuka epidemiologa, rešenjima inspekcije ili Ministarstva zdravstva KS naloženo je 5.345 samoizolacija.

Iz Zavoda za javno zdravstvo KS ističu kako se ljudi svih starosnih doba mogu zaraziti koronavirusom, zbog čega apeluju na građanstvo da budu odgovorni i slede savete stručnjaka i nadležnih institucija.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakš pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar