13°C

Beograd

DETALJI NAGODBE: Evo koliko će Marović morati da plati


Predsednik Političkog saveta crnogorske Demokratske partije socijalista Svetozar Marović moraće, pored zatvora u trajanju od blizu četiri godine, da plati i novčanu kaznu od 50.000 evra, za krivično delo zloupotrebe službenog položaja, na štetu opštine Budva.

Marović je u utorak pušten iz šestomesečnog pritvora, pošto se nagodio sa državnim tužilaštvom o priznanju krivice.

Kako prenose podgorički mediji, Marović bi se ponovo mogao naći u zatvoru ako do određenog roka novčani iznos ne uplati u humanitarne svrhe.

U tom slučaju, kako se navodi, njegova zatvorska kazna bila bi produžena za još pola godine.

Crnogorsko specijalno tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije ranije je Svetozara Marovića označilo kao "šefa kriminalne organizacije" koja se, kako je do sada utvrđeno, bavila nezakonitim poslovima u vezi sa izgradnjom turističkih kompleksa, saobraćajne i komunalne infrastrukture u opštini Budva, čime je opština oštećena sa više miliona evra.

Marović je, kako navode mediji, priznao da je u kriminalnoj organizaciji čiji je on bio navodni šef, bilo više od 30 osoba, javnih funkcionera, biznismena, članova Marovićeve familije, kumova i drugih.

Nedavno je iz pritvora, takođe, na osnovu nagodbe sa tužilaštvom, pušten i brat Svetozara Marovića Dragan.

Sa tužilaštvom se ranije nagodio i sin Svetozara Marovića Miloš, a u vezi sa pomenutim nezakonitostima u Budvi ranije je ispitivana i njegova ćerka Milena Marović Bogdanović.

Pravni zastupnik Svetozara Marovića, advokat Zdravko Begović rekao je u utorak, nakon Marovićevog izlaska iz pritvora, da će njegov klijent odmah morati da zatraži medicinsku pomoć u nekoj klinici, jer je, kako je naveo, njegovo zdravstveno stanje ozbiljno narušeno.


Izvor: Beta
Foto: YouTube Printscreen/DPS Crne Gore

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar