Izvor: Alo.rs
01.03.2021 u 17:24
0

Orban zapretio Evropi: SREDA JE DAN ODLUKE!

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio da će njegova stranka Fides napustiti Evropsku narodnu stranku u Evropskom parlamentu, umesto da prihvati suspenziju.

Ta suspenzija će najverovatnije biti doneta u sredu.

NE PROPUSTITE

DOBRE VESTI ZA SRBIJU: Stigao novi kontigent Fajzerovih vakcina

Meteorolog Đurić otkrio šta nas čeka do KRAJA MARTA: Pravo proleće, a onda sledi PREOKRET (VIDEO)

Kraj trećeg ili početak četvrtog talasa? Dr Stamenković objašnjava (VIDEO)

SPECIJALNA DONACIJA ZA BiH: Predsednik Vučić sutra u Sarajevu

VEČERAS U ĆIRILICI: Priča smrti koja je obišla svet – JASENOVAC (Happy TV 20.55 časova)

Kako prenosi briselski Politiko, Orban je u pismu predsedniku EPP Manfredu Veberu naveo da će Fides napustiti grupu ukoliko nove odredbe budu prihvaćene u sredu.

Prošle nedelje Veber i drugi lideri stranaka iz EPP dogovorili su nova pravila o suspenziji koja će im omogućiti da kazne celu stranku članicu, a ne samo jednog člana.

Partija Fides je već suspendovana iz članstva od marta 2019. godine, ali njeni članovi i dalje učestvuju u radu EPP u Evropskom parlamentu.

Mađarska ministarka za porodicu i potpredsednica Fidesa Katalin Novak optužila je pojedine članove EPP da su se uključili u „neprihvatljive“ borbe u vreme kada se „Evropa bori da spase živote i optužila lidere EPP da menjaju pravila kako bi članove Fidesa „proterali“.

VESTI KOJE SU OBELEŽILE DAN

STIPENDIJA ZA MALU DARU! Dodik pomaže glavnoj glumici iz filma o Jasenovcu

Saslušana Dijana Hrkalović!

NAGLI SKOK! Danas 3.469 novozaraženih od korone

NIKOLA SARKOZI OSUĐEN!

MUŠKARAC PREMINUO ISPRED KOVID AMBULANTE! Srušio se pred ulazom, Hitna pomoć nije mogla da mu pomogne

Potpredsednik EP i član EPP Austrijanac Otmar Karas izjavio je da se grupa neće pokoriti pritisku Orbana i da mu neće dozvoliti „da ih ucenjuje“.

– EPP će nastaviti planirane izmene pravila, rekao je on.

Ukoliko Fides napusti EPP, ostaće kao najveća frakcija u Evropskom parlamentu, a trenutno ta grupa ima 187 od 705 evroposlanika.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter