Izvor:
01.03.2017 u 02:25
0

NEREDI U MAKEDONIJI: Protestanti napali novinare!

Učesnici protesta koji se večeras održava u Skoplju, napali su ekipu makedonskog portala A1, a dvojica novinara su povređena, javio je Plusinfo.

Napad se odigrao u blizini zgrade Sobranja, a tom prilikom oštećena je i njihova kamera, navodi ovaj sajt.

Povređeni novinari prevezeni su u Urgentni centar.

Detalji incidenta zasad nisu poznati.

U Skoplju je počeo protestni marš Civilne inicijative "Za ujedinjenu Makedoniju", a odazvao se veliki broj građana koji su krenuli od zgrade vlade ka Sobranju, javila je makedonska tv Sitel.

Ispred Sobranja pročitan je proglas u kojem se traži da se očuva jedinstvena država i onemoguće promene ustava, prenosi agencija MIA.

Građani u organizaciji Civilne inicijative "Za zajedničku Makedoniju" okupili su se i u Kičevu, Štipu i Prilepu, navodi MIA.

Organizatori kažu da se protesti održavaju s ciljem očuvanja jedinstvene države.

Na jučerašnjem protestu u Skoplju poručeno je da će se građani okupljati svakog dana s namerom da onemoguće promenu Ustava.

Ovi protesti prete da Makedoniju uvedu u novu političku krizu.

U Makedoniji su, naime, 11. decembra prošle godine održani vanredni parlamentarni izbori s ciljem da zemlju izvuku iz gotovo dvoipogodišnje političke krize.

Tanjug.rs
Foto: Printscreen Twitter albanyassociate, dipche84

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter