Izvor:
02.03.2017 u 15:04
0

RAMA PRETI IVANOVU: Bez Albanaca, predsedniče, nema Makedonije!

Albanski premijer Edi Rama obratio se putem društvenih mreža makedonskom predsedniku Ðorđu Ivanovu kojem je poručio da "albanski nije jezik neprijatelja, već državotvornog naroda Makedonije".

– Bez Albanaca nema Makedonije, dragi predsedniče – napisao je Rama u poruci na svom Tviter nalogu.

Uprkos svim pritiscima međunarodne zajednice na Ivanova da mandat za sastav nove vlade da lideru SDSM Zoranu Zaevu, koji je, zajedno sa albanskim strankama, prikupio 67 poslaničkih potpisa, šest više od neophodnog 61, makedonski predsednik je odbio to da učini.

Ivanov je u sredu rekao da mu ni Ustav ni savest ne dozvoljavaju da poveri mandat Zaevu za sastav nove vlade jer je, kako je rekao, iznenađen je platformom albanskih partija koja krši nezavisnost i suverenost Makedonije.

– Platforma albanskih partija je pripremana u nekoj drugoj zemlji i uz posredovanje druge države. Sadržaj te platforme je suprotan Ustavu Makedonije – rekao je Ivanov istakavaši da je sa pozicija ove platforme Makedonija ugrožena, a jedinstvo i nezavisnost dovedeni u pitanje.

Prihvatanjem ove platforme albanskih partija, Ivanov kaže da se gubi jedinstvo makedonske države, te da je njena budućnost upitna.

Ivanov je upozorio da je "prihvatanje stranih platformi" kažnjivo po Krivičnom zakonu.

Makedonski predsednik je rekao i da od međunarodne zajednice očekuje da osudi ovu platformu, jer predstavlja mešanje u unutrašnja pitanje Makedonije.

Tanjug
Foto: Twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter