Izvor:
27.04.2016 u 17:40
0

HAOS NA LEZBOSU: Migranti zamalo LINČOVALI grčkog ministra i holandskog sekretara

U pritvorskom centru Morija na ostrvu Lezbos danas je tokom posete grčkog ministra za migracije i holandskog državnog sekretara pravde, izbio sukob između policije i migranata, saopštili su grčki zvaničnici.

Neimenovani grčki zvaničnik rekao je da je ministar Janis Muzalas bio u tom trenutku sa holandskim zvaničnikom Klasom Dajkofom kada su migranti počeli da viču "sloboda" i "otvorite granice".

Oni su napustili kamp, a demonstranti, uglavnom maloletnici, zapalili kontejnere.

Rojters prenosi izjavu portparola lokalne policijske službe na ovom grčkom ostrvu koji je naveo da su incidenti započeli u delu kampa Morija u kojem se nalaze maloletnici i proširili se dalje.

"Interventna policija u ovom trenutku vodi operaciju unutar i izvan kampa", rekao je portparol.

Kamp Morija pretvoren je u zatvoreni pritvorski centar nakon sporazuma EU i Turske koji predviđa da svi migranti koji stignu na grčka ostrva posle 20. marta bivaju pritvoreni i suočeni sa deportacijom osim ako ne zatraže azil u Grčkoj

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/RT

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter