Izvor:
30.05.2016 u 01:04
0

PRVI PUT OD IZBIJANJA KRIZE: Bugari ŽESTOKOM AKCIJOM zautavili MIGRANTE

Bugarska je prvi put, na svojoj južnoj granici s Grčkom, zaustavila grupu od oko 100 migranta, uputivši "snažnu poruku" krijumčarima ljudi, saopštili su danas zvaničnici.

Među njima je i 56 Avganistanaca koji su pronađeni u teretnom vozu, kao i druga grupa od 40 Sirijaca i Iračana. Obe grupe su zaustavljene u subotu i to je najveći broj migranata koji je uhvaćen u pokušaju da uđe u Bugarsku od početka izbijanja izbegličke krize.

Bugarski premijer Bojko Borisov je, posle sastanka sa pripadnicima granične policije i vojske, rekao da su oni "rekordnom brzinom vraćeni".

On je precizirao da su Avganistanci vraćeni u Grčku istog dana, dok će i druga grupa najverovatnije biti vraćena u toku nedelje.

Borisov je dodao da su migranti krijumčarima platiti po 200 evra, verujući da ih oni vode u Makedoniju, prenela je agencija AFP. "Poslali smo snažnu poruku krijumčarima koji eksploatišu ove nesrećne ljude", dodala je ministarka unutrašnjih poslova Rumjana Bačarova.

Grčka granica sa Makedonijom je sada zatvorena za migrante, što je izazvalo strahovanje u Bugarskoj da bi izbeglice mogle sada prelaziti preko njihove teritorije na putu ka severu, prenosi Rojters.

Izvor:Tanjug
Foto:Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter