Izvor:
08.06.2016 u 20:06
0

UZDIZANJE NA OLTAR: Majka Tereza biće proglašena za SVETICU!

Majka Tereza će biti proglašena za sveticu Katoličke crkve na ceremoniji, koja će biti održana 4. septembra u Rimu, javila je danas makedonska agencija MIA.

Skopska biskupija će tim povodom organizovati proslavu "Dani blažene Majke Tereze", koja će biti održana u Skoplju nakon kanonizacije u Rimu.

Proslava će trajati od 5. do 11 septembra, a završnica je planirana u rodnoj kući Majke Tereze, koja će biti proglašena za svetilište.

Sve nas je obradovala vest da će blažena Majka Tereza, koja je rođena u Skoplju i bila naša sugrađanka do svoje 18. godine, 4. septembra biti uzdignuta na oltar, kao svetica Katoličke crkve u celom svetu – rekao je skopski biskup Apostoloski na konferenciji za novinare, preneli su skopski mediji.

Svedoci smo, kazao je, događaja od velikog značaja za istoriju čovečanstva i istoriju naše crkve.

To što jedan narod, kraj ili grad može da doživi kao najveću radost slava je koja pripada tom narodu, toj zemlji ili gradu – rekao je skopski biskup.

Tanjug
Foto: YouTube Printscreen/WatchMojo.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter