Izvor:
09.06.2016 u 05:09
0

PROTESTNA NOTA SLOVENIJI: Pahor pozivao na priznanje nezavisnosti Kosova

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uručilo je danas protestnu notu ambasadoru Slovenije u Beogradu Vladimiru Gaspariču povodom izjave predsednika Slovenije Boruta Pahora kojom je pozvao na priznavanje nezavisnosti tzv. Kosova i podržao njegovo članstvo u međunarodnim organizacijama i integracijama.

Pahor je to izjavio tokom posete Hašima Tačija Ljubljani 6. i 7. juna.

Notu ambasadoru Gaspariču je uručio v.d. pomoćnika ministra spoljnih poslova ambasador Goran Aleksić, saopšteno je iz MSP-a.

Podseća se da ovo nije prvi put da slovenački zvaničnici pozivaju na priznavanje jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova, što ugrožava najviše interese Srbije.

Pored toga, iz tog resora je ukazano da izjave slovenačkih zvaničnika u vezi s jednostrano proglašenom nezavisnošću tzv. Kosova suštinski podrivaju napore koje Srbija i Evropska unija ulažu u statusno neutralni dijalog između Beograda i Prištine, što je jedini legitimni okvir za postizanje stabilnosti na Kosovu i Metohiji.

Slovenačkoj strani je predočeno da se ubuduće uzdrži od ovakvih i sličnih izjava koje direktno nanose štetu našim bilateralnim odnosima i međusobnom poverenju, ukazano je u saopštenju.

Tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter