Izvor:
28.08.2017 u 23:37
0

Crnadak odbacuje ocene da je BiH utočište za terorizam!

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak odbacio je danas ocene o Bosni i Hercegovini kao jedinoj evropskoj zemlji utočištu za terorizam.

Izjave da bi BiH mogla postati nova meta terorističkih napada ako se delovanje Islamske države suzbije u Siriji, Crnadak je na konferenciji za medije
prokomentarisao rečima da je BiH svesna potencijalne opasnosti od terorizma, ali i da ta opasnost nije veća nego u drugim evropskim državama.

Ranije danas saopštenjem se oglasio član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović koji je u potpunosti odbacio izjavu predsednika Češke Miloša Zemana da bi zbog svog nacionalnog sastava BiH mogla postati baza Islamske države.

U saopštenju se naglašava da ta izjava nije utemeljenj na činjenicama i i daleko je od stvarnog stanja stvari.

Slično ranijim izjavama predsednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i ministra spoljnih poslova Austrije Sebastijana Kurca, dodaje se u saopštenju, Zeman bez ikakvog povoda i osnova plasira opasne neistine o državi BiH i posebno o Bošnjacima, muslimanima.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter