Izvor:
22.09.2017 u 16:17
0

Nemački mediji: Erdogan planira velike investicije u Srbiji!

List navodi da “turski koncerni žele da masivno investiraju i u srpsku tekstilnu industriju a i da kupuju hotele u banjama koji će biti privatizovani a potiču još iz socijalističkih vremena (otada nisu renovirani)" i da "turske građevinske firme uživaju dobar ugled na Balkanu; one grade jevtino, dobro i pridržavaju se rokova."

“Dva predsednika su detalje dogovorila u julu za vreme međunarodnog kongresa o nafti u Istanbulu – u četiri oka. Pri tome je Vučić, kako je posle sam rekao, zamolio Erdogana da odvoji dovoljno vremena kako bi mogao da bude razmotren čitav spektar političkih, ekonomskih i kulturnih odnosa. Vučić je dodao da Srbija i srpski narod žele da gaje iskreno prijateljstvo sa Turskom, kao i da je Ankara najvažniji faktor mira na Zapadnom Balkanu", navodi "Nojes Dojčland".

List citira i ljubljanskog stručnjaka za Bliski istok Zijada Bećirovića koji smatra da “Turska hoće da ekonomsku i vojnu moć transformiše u političku, pre svega u regionima koji su nekada bili deo Osmanskog carstva, a to su Bliski istok i Balkan".

"Srbija pri tome kao najveći i najmnogoljudniji proizvod cepanja Jugoslavije ima ključnu ulogu", piše berlinski dnevnik.

tanjug.rs
Foto: predsednik.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter