Izvor:
24.09.2017 u 16:08
0

Masić: Na Balkanu atmosfera kao u vreme Hladnog rata!

Bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić u Prištini je, nakon sastanka sa kosovskim premijerom Ramušem Haradinajem kojeg je nazvao "večnim prijateljem", učestvovao na konferenciji o kulturi i miru na Zapadnom Balkanu, gde je kazao da na Balkanu "živimo u atmosferi produženog hladnog rata".

"Mogu da ocenim da se na Balkanu na političkoj sceni u pozitivnom smislu ništa nije promenilo. Živimo u atmosferi produženog hladnog rata. Evropa tone u vrtlog populizma", kazao je Mesić na dvodnevnoj konferenciji koja je u subotu počela u Prištini.

RTK2 navodi da je uvodnu reč na konferenciji imao predsednik Svetske federacije mira Tomas Volš, a pored Mesića učestvovali su i bivši predsednik Albanije Alfred Moisiu, bivši kosovski predsednik Fatmir Sejdiu i poslanik u kosovskoj skupštini Slobodan Petrović.

Kosovski premijer Haradinaj sastao se juče sa Mesićem i obećao je da "ni u jednom trenutku neće ostaviti same" pripadnike "male hrvatske zajednice", a Mesić je uzvratio da je prijateljstvo sa Haradinajem "večno".

"Biću blizu njih", rekao je Haradinaj Mesiću, misleći na pripafnike hrvatske manjine na Kosovu.

RTK2 je preneo da je Haradinaj "istakao snažnu podršku koju je predsednik Mesić dao Kosovu i njegovom narodu, u svim fazama, od mirovnog pokreta ''90-ih do oslobodilačkog rata i puta zemlje ka nezavisnosti, pa sve do danas".

"Primer puta Hrvatske ka članstvu u EU i NATO je dobar primer, na koji treba da se oslanja Kosovo u svojoj evroatlantskoj agendi", rekao je Haradinaj.

Navodi se da je Mesić čestitao Haradinaju na izboru "izražavajući mu najbolje želje, za njega i narod Kosova, na evroatlantskom putu".

Bivši hrvatski predsednik kazao je da su "političke funkcije prolazne, ali da će prijateljstvo sa Ramušom Haradinajem i narodom Kosova biti večni".

tanjug.rs
Foto: wikimedia, Twitter/NezavisneBL

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter