Izvor:
22.10.2017 u 13:17
0

PRVI TEST ZA VLADU RADUŠA HARADINAJA: Otvorena birališta na KiM – POČELO GLASANJE! (foto)

Lokalni izbori na Kosovu i Metohiji počeli su sedam sati. Većina biračkih mesta otvorena je na vreme, izuzev nekih koja su sa radom počela malo kasnije zbog tehničkih problema.

Centralna izborna komisija saopštila je da na lokalnim izborima na KIM učestvuje 91 politički subjekt, od toga 35 političkih partija, 30 građanskih inicijativa, 25 nezavisnih kandidata i jedna koalicija.

Političke predstavnike u lokalnim sredinama biraće 1.890.952 birača, koliko je upisano u birački spisak.

Kosovska policija danas je u „posebnom režimu rada“ a 68 tužilaca angažovano je tokom izbornog dana.

OEBS će regularnost ovih lokalnih izbora na KIM kontrolisati sa 220 obučenih posmatrača a CIK je instalirao posebnu aplikaciju pomoću koje će građani moći da prijave uočene nepravilnosti tokom glasanja a biće otvoren i broj telefona koji će služiti istoj nameni.

Kosovski Srbi na izborima nastupaju u 21 opštini, u deset čine većinu dok su u 11 preostalih manjina, a nastupaju na 18 lista.

Jedina lista koja ima podršku zvaničnog Beograda je Srpska čiji je predsednik aktuelni gradonačelnik severnog dela Kosovske Mitrovice Goran Rakić.

Informer
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter