Izvor:
01.11.2017 u 22:00
0

NATO neće vojsku Kosova, dok Tači preti: „Niko nas neće blokirati“!

On je na otvorenoj debati sa civilnim društvom na temu Stav srpske zajednice u vezi sa izmenom mandata Bezbednosnih snaga Kosova svi znaju da KFOR ne može zauvek da ostane na Kosovu.

"Šta više, u interesu KFOR-a i NATO pakta jeste da što je pre moguće, Kosovo stane na svoje noge, a posebno u segmentu bezbednosti. Na kraju krajeva, Oružane snage će se formirati u potpunoj saradnji sa KFOR-om, NATO paktom i SAD", rekao je Tači.

Smatra i da je javna debata o transformisanju BSK bila praćena i pogrešnim shvatanjima oko pitanja da li ovaj proces treba zaključiti putem ustavnih promena ili zakonskih izmena, prenosi RTK2.

"Niko ne može namerno da blokira ovaj proces. Niko ne može da uloži veto protiv ovog procesa. Nezavisno od načina kako će se ovaj proces završiti, to je ustavni i zakonit proces. Ističem ovu činjenicu, kako bi otklonio neke nesuglasice koje mogu da postoje u nekim državama, članicama NATO-a", rekao je Tači.

Ustavne izmene, prema njegovim rečima, su neophodne, samo u simboličnom smislu, dakle izmena imena iz BSK-a u OSK, a ustavnim promenama se obezbeđuje šire obuhvatanje svih zajednica, što će, kako kaže, dalje učiniti lakšim put Kosova ka učlanjenju u NATO.

tanjug.rs
Foto: twitter/Hashim Thaçi, srpskalista.net

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter