Izvor:
03.11.2017 u 18:21
0

OSIPA SE PODRŠKA NEZAKONITO PROGLAŠENOJ NEZAVISNOSTI: Spisak država koje su priznale Kosovo kraći za dva imena!

Kosovsko ministarstvo spoljnih poslova objavilo je ažuriran spisak zemalja koje su priznale nezavisnost Kosova.

Sa tog spiska su uklonjene Nigerija i Uganda čiju pisanu notu o priznanju Priština nikad nije dobila, piše danas "Koha ditore".

Njihovo priznanje je objavio sadašnji kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli tokom drugog mandata tadašnjeg premijera Hašima Tačija 2011. i 2012. godine, navodi se u tekstu koji je objavljen u današnjem UNMIK-ovom pregledu štampe.

Pacoli je takođe najavljivao i priznanje Malija ali ime te zemlje nikad nije uvršteno na zvaničan spisak onih država koje su priznale Kosovo.

Prištinski list juče je pisao da ni devet godina nakon što je proglasilo nezavisnost, Kosovo ne zna koliko je tačno zemalja priznalo njegovu "državnost".

Kako se navodi u noti Stalne misije Surinama pri Ujedinjenim nacijama, odluka je doneta krajem oktobra i to kao odgovor na prošlogodišnju notu Srbije, ali se i dalje čeka "zvaničan odgovor ministarstva spoljnih poslova Surinama".

Inače, vlasti u Prištini su poručile da "nije istina da je Surinam povukao priznanje", a Dačića su označili kao "šarlatana".

tanjug.rs
Foto: wikipedia, Twitter/agankosumi

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter