Izvor:
05.11.2017 u 01:10
0

DODIK: Republika Srpska 2018. ulazi u proces donošenja novog ustava!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik (RS) izjavio je danas da bi RS sledeće godine trebalo da uđe u proces kreiranja novog ustava za koji je naveo da "neće biti secesionistički, ali će omogućiti RS da može da se bavi pitanjem secesije", prenosi RTRS.

Dodik je, kako se navodi, na međunarodnom naučnom skupu na Pravnom fakultetu u Banjaluci kazao da sadašnji Ustav Srpske ne odgovara potrebama naroda koji tu živi.

RTRS navodi da je naučni skup održan u čast 25 godina od donošenja postojećeg Ustava Srpske.

Predsednik Srpske je rekao da će predlog novog ustava prvo proći parlamentarnu proceduru, da će potom biti upućen na ustavni referendum i na kraju ponovo vraćen u Skupštinu Srpske, gde će biti proglašen.

"Ovaj skup je dobra prilika da promovišemo ideju da se u idućoj godini okupimo i izradimo Ustav Republike Srpske u skladu sa demokratskim potrebama ovog naroda i potrebama Republike. Ovo je prilika da se na tu temu progovori", kazao je Dodik.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter