Izvor:
08.11.2017 u 14:01
0

NAKON PUŠTANJA TODORIĆA: Plenković traži pojašnjenja od Londona!

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da je važno da hrvatska tela, nadležna za upućivanje zahteva za izručenje Ivice Todorića od Velike Britanije, dobiju pojašnjenja o njihovom postupanju, nakon što je osnivač Agrokora uhapšen, a potom uz kauciju pušten, a novo ročište zakazano za 10. april iduće godine.

Plenković, koji je i lider HDZ-a, nakon sednice poslaničkog kluba te stranke u hrvatskom parlamentu, rekao je novinarima da je informacije o Todorićevom hapšenju i puštanju dobio iz medija i ponovio da ne namerava da komentariše procesne aspekte slučaja, prenosi Hina.

"Sad više kao pravnik i neko ko malo nešto zna o okvirnoj odluci o evropskom nalogu za hapšenje i saradnji u kaznenim stvarima, mislim da je u ovom slučaju važno da naša nadležna tela dobiju odgovarajuća objašnjenja od nadležnih tela Ujedinjenog Kraljevstva", kazao je Plenković.

On je dodao da to nije njegov posao kao predsednika Vlade, već onih koji su zahtev i podneli.

Upitan da prokomentariše tol što je novo ročište zakazano znatno kasnije nego što je to previđeno na osnovu evropskog naloga za hapšenje, Plenković je kazao da bi zato i bilo dobro da hrvatska tela zatraže pojašnjenja.

"Svako ima mogućnosti i prava koja su mu na raspolaganju, a po mom sudu ključno je pridržavati se procesnih pravila i striktno podeliti nadležnosti pravosudnih tela i Vlade kao izvršnog tela", rekao je on.

izvor:tanjug.rs
Foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter